Preses Gabonese voetbalbond opteert voor transfer Aubameyang

11 april 2020, 18:03

Als het aan Pierre Alain Mounguengui ligt, dan vertrekt Pierre-Emerick Aubameyang bij Arsenal. De spits van de Engelse club presteert individueel goed, maar heeft met de club nog geen prijzen gewonnen. Volgens Mounguengui is het tijd voor een nieuwe stap.

De dertigjarige spits werd vorig seizoen gedeeld topscorer van de Premier League met 22 goals en is ook dit seizoen met 17 doelpunten uitstekend op dreef. Hij speelt sinds de winter van 2018 voor Arsenal en won met de ploeg nog geen enkele prijs, ondanks dat hij zelf vaak uitblinkt. Hij is tevens aanvoerder. Volgens Mounguengui zou het goed zijn voor Aubameyang als hij een stap omhoog maakt.

"Ik wil niet zeggen dat Arsenal geen ambities heeft, maar ik denk dat andere clubs meer ambities hebben", zegt Mounguengui tegen ESPN. "Dus als Pierre een contract zou kunnen krijgen bij een club met meer ambities, dan zou hij zich daar kunnen bewijzen. Wij zien hem als een speler van wereldklasse, maar voetbal is en blijft een teamsport. Met Arsenal heeft hij nog niets gewonnen, dus is het een collectief falen."

De oud-spits van Borussia Dortmund is 49-voudig international van Gabon. Hij scoorde tot dusver twintig keer voor zijn land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen