Stekker gaat uit Ligue 1: regering laat competitie niet hervatten

28 april 2020, 15:12   Bijgewerkt: 28 april 2020, 17:51

Door de eerste grote competitie komt een streep te staan: de Franse regering maakt vanmiddag (dinsdag) bekend dat de Ligue 1 niet hervat wordt. Het nieuwe doel is om in augustus het nieuwe seizoen op te starten. Dat melden media in Frankrijk. Van de 'grote vijf' is de Ligue 1 de eerste competitie die niet meer hervat wordt. 

Premier Edouard Philippe zal het besluit op zeer korte termijn toelichten. Ook spelen zonder publiek is geen optie. De LFP - organisator van de Ligue 1 en 2 - was nog voornemens het seizoen op 17 juni te hervatten. Het streven was ook om alles eind juli af te ronden. Het orgaan zal nu moeten beslissen wat te doen met de landstitel, promotie/degradatie en de verdeling van de Europese tickets. Volgens RMC Sport volgt volgende maand een besluit.

L'Équipe voegt eraan toe dat het de bedoeling is om het nieuwe seizoen in augustus te laten starten. Gezien de situatie in Nederland is dat behoorlijk optimistisch. De Eredivisie weet sinds vorige week dat er op z'n vroegst in september weer gevoetbald kan worden.

In de Ligue 2 was Lorient koploper met 54 punten, achtervolgd door Lens met 53 punten. Daarachter stonden nog Ajaccio, Troyes en Clermont met 52, 51 en 50 punten. In mei valt de beslissing of Lorient en/of Lens promoveren of niet. De Nederlandse clubs zullen ongetwijfeld deze situatie op de voet volgen, omdat die vergelijkbaar is met de situatie van de clubs uit de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen