"Geen enkele noodzaak Ziggo om te verlengen met FOX"

22 mei 2020, 23:50   Bijgewerkt: 23 mei 2020, 09:15

Het is onrustig rondom Eredivisie-rechtenhouder FOX Sports. Volgens sportmarketeer Chris Woerts bestaat er een zeer reële kans dat de FOX-kanalen bij tv-aanbieder Ziggo in augustus op zwart gaan. Andere distributeurs zouden hetzelfde overwegen. Daarnaast beweert Woerts dat FOX Sports nog op een betaling van de NOS wacht.

Vanwege het beëindigde Eredivisie-seizoen heeft FOX Sports nauwelijks live aanbod. Zeker wanneer de Bundesliga straks achter de rug is en het Nederlandse voetbal nog wel een tijdje stilligt. "Ziggo leunt rustig achterover. Zij hebben de Formule 1 en de Premier League, die weer opstarten. Ziggo heeft geen enkele noodzaak om het contract met FOX te verlengen", vertelt Woerts bij Veronica Inside. "Sterker nog: de kans is groot dat per 1 augustus de kanalen van FOX bij Ziggo op zwart gaan. Die kans is groter dan negentig procent. Ziggo heeft geen zin te betalen voor abonnees die niet naar FOX kijken." Mogelijk gebeurt bij andere aanbieders hetzelfde. "KPN, CAI Westland, Delta, Tele 2. Heel veel distributeurs zeggen: waarom betalen voor iets wat we niet geleverd hebben gekregen?"

NOS

Een ander probleem van FOX is een nog openstaande rekening bij de NOS, dat beelden afneemt voor de Eredivisie-samenvattingen. Volgens Woerts is het bonnetje voor het laatste kwartaal nog niet betaald. "Opvallend, want de NOS is toch een bedrijf dat wij met z'n allen betalen uit belasting geld. Clubs zijn daar wel een beetje pissig over. Aan de tafels van de NOS wordt vaak de moraalridder uitgehangen. Nu blijkt dat ze zelf niet betalen. Dat zet wel kwaad bloed." Woerts weet dat FOX en de NOS een contract hebben waarin expliciet staat dat de NOS beelden voor 34 speelrondes heeft gekocht. Door het beëindigde seizoen zond de NOS samenvattingen uit van slechts 25 speelrondes.

Bundesliga-spel: meld je aan en maak komend weekend kans op 75 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen