'FC Twente doet Zorniger aanbod ondanks wens Streuer'

9 juni 2020, 17:16

FC Twente heeft de Duitse coach Alexander Zorniger een aanbieding gedaan om aan het werk te gaan in Enschede, ondanks de wens van Jan Streuer om een Nederlandse trainer aan te stellen. De naam van Zorniger ging vlak voor de officiële aanstelling van technisch directeur Streuer al rond en kan dus officieel worden als hij in zou gaan op het voorstel.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Dat is opvallend, aangezien algemeen directeur Paul van der Kraan bij de presentatie nog zei dat Streuer een belangrijke stem had in het aanstellen van de nieuwe trainer. Streuer zei op zijn beurt dat hij bij voorkeur met een Nederlandse coach wilde werken, omdat die de spelers en de clubs al goed kent. Zorniger heeft die ervaring in Nederland duidelijk niet, maar kreeg van de Tukkers toch een aanbieding voorgehouden.

Lees ook: Flinke puzzel voor FC Twente's technisch directeur Streuer

Het is wel duidelijk dat de volgende stap een nieuwe trainer moet worden in Enschede. Eerst wilde het een technisch directeur hebben, alvorens er een trainer aangesteld zou worden. De namen van Erwin Koeman, Alfons Groenendijk en Michel Preud'homme vielen de afgelopen tijd, maar lijken geen van allen realistisch (meer). De aanstelling van Zorniger blijft dat dus wel, ondanks de wens van Streuer. Daarna wordt de lege selectie pas ingevuld.

Zorniger zit na de zomer zonder club, aangezien zijn periode bij Brøndby IF ten einde komt. Met die club staat hij momenteel op de vierde plaats in Denemarken. Eerder was hij hoofdcoach van RB Leipzig (in de lagere divisies) en VfB Stuttgart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen