Amerikaanse investeerders keren terug bij Feyenoord

14 juni 2020, 21:42

Drie Amerikaanse investeringsmaatschappijen willen miljoenen pompen in Feyenoord. Dat bevestigt Mark Forde tegenover De Telegraaf. De oud-directeur van Chelsea is als adviseur werkzaam voor diverse grote investeerders.

De Amerikaanse interesse voor Feyenoord is niet nieuw. Een jaar geleden werd duidelijk dat de Rotterdammers serieus in gesprek waren met een investeringsmaatschappij uit de Verenigde Staten. "Het Nederlandse model van voetbalclubs is heel aantrekkelijk. Niet alle clubs komen daarvoor in aanmerking. Maar Ajax, Feyenoord en PSV zijn clubs met een sterke opleiding, daar wordt veel talent ontwikkeld en alle drie zijn ze in staat om de sprong naar de Champions League te maken. Een sterke kant van Feyenoord is de enorme hard core fan-base. De club heeft een gigantische achterban, weten we", laat Forde weten.

De investeringsmaatschappijen hebben zich ook laten informeren naar de stadionplannen van Feyenoord. "Dat stadion is het kroonjuweel. Maar het is vooral de club waar het om gaat. Daar zit bij Feyenoord een enorme groeipotentie in", zegt Forde, die eerder bij Chelsea samenwerkte met Frank Arnesen, de huidige technisch directeur van Feyenoord.

Feyenoord, dat door de coronacrisis flink moet bezuinigen, kan een financiële injectie wel gebruiken. Interessant voor de Amerikaanse investeringsmaatschappijen is dat men in Nederland over het algemeen goed Engels spreekt. "Amerikanen willen dezelfde taal spreken. Maar de kwaliteit van spelers, het ontwikkelen van zoveel talent in een relatief klein land spreekt ook zeer in het voordeel van Nederland."

De blik van Amerikaanse investeringsmaatschappijen richt zich steeds meer tot Europa. "Olympique Lyon is een voorbeeld van een club die bij andere bronnen geld heeft gevonden. Er zijn slechts weinig clubs waar mensen met eigen middelen instappen. De eigenaren van AS Roma en Olympique Marseille hebben dat gedaan. Andere vormen van investeerders komen nu vaker voor. Kijk naar AC Milan dat met behulp van een hedge fund nu omhoog klimt", besluit Forde.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen