Bayern München gaat transfermarkt op voor 'Engelse' weken

23 juni 2020, 14:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München gaat de transfermarkt op. Omdat volgend seizoen volgepropt wordt met wedstrijden, wil de kampioen van Duitsland met een bredere selectie werken. Bayern is de afgelopen periode al in verband gebracht met onder meer Leroy Sané en Sergino Dest.

"We willen onze ploeg een beetje uitbreiden. In het nieuwe seizoen krijgen we veel 'Engelse' weken met veel wedstrijden, dus we moeten meer spelers in de selectie hebben", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen BILD. Tegelijkertijd verwacht de preses door de coronacrisis een transferwindow die anders is dan gebruikelijk. "Er is niet veel liquiditeit, dus er is minder vraag. Maar er bestaat geen tekort aan spelers die een transfer willen maken. Dat zorgt voor nieuwe prijzen."

Lees ook: 'Bayern wil Dest huren met koopoptie

Rummenigge rekent deze zomer niet op astronomische transfersommen boven de honderd miljoen euro. "Ik kan mij niet voorstellen dat er dit seizoen zoveel geld wordt betaald voor een speler in Duitsland of ergens anders in Europa. Salarissen worden nauwelijks verhoogd, ook niet voor topspelers. Veel Europese topclubs hebben aangekondigd hun loonlast te verminderen. Ook wij zullen er voorzichtiger mee omgaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen