Transferweekje: keepers, Ronaldinho en Maradona

27 juni 2020, 14:23

Hoewel de seizoenen hier en daar volop bezig zijn met de hervatting, nadert ook het openen van de transferwindow in reguliere vorm. Contracten lopen af en de transfergeruchten nemen toe, ondanks de financiële onzekerheid. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Botman

Opvallende ontwikkelingen bij Ajax: Sven Botman wordt serieus in verband gebracht met een vertrek, terwijl hij vorig maand nog bijtekende en volgend seizoen ook een echte kans krijgt van Erik ten Hag. Volgens De Telegraaf en [a,https://www.vi.nl/nieuws/ajax-slaat-eerste-stevige-bod-van-lille-op-botman-af,_blank,Voetbal International] toont het Franse Lille concrete interesse in de twintigjarige verdediger, die afgelopen seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen indruk maakte. Lille ziet in hem de opvolger van Gabriel Magalhaes. Volgens de Nederlandse media heeft Marc Overmars al een fors bod afgewezen. In Frankrijk gaat rond dat Lille uiteindelijk voor iets minder dan tien miljoen euro zaken hoopt te doen. Het brengt Ajax in elk geval in een luxe positie, want zelden kan het een speler, die nog geen minuut in het eerste speelde, voor de absolute hoofdprijs verkopen. 

Stilte voor de storm bij Feyenoord

Het wordt naar verwachting een drukke week bij Feyenoord, dat gisteren met het nieuwe contract van Orkun Kökcü een eerste grote slag sloeg. Over vier dagen is het officieel 1 juli en dan zijn de contracten van Leroy Fer en Eric Botteghin beëindigd en staan ze niet meer onder contract in De Kuip. De kans is groot dat er voor die tijd iets gebeurt: met beide spelers wil Dick Advocaat graag door. Fer heeft een tweejarige aanbieding gekregen en zou daar volgens Voetbal International [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368948/feyenoord-en-fer-komen-dichter-bij-elkaar-in-gesprekken/,_blank,akkoord mee zijn]. Wat de status van de onderhandelingen met Botteghin, is onduidelijk, maar vermoedelijk komt er snel duidelijkheid. In juni worden geen transfers meer verwacht vanwege het boekhoudkundige seizoen, maar daarna wordt het drukker. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Feyenoord Transfermarkt wil Oguzhan Özyakup blijven en wil Besiktas van zijn salaris af. Ook zou er interesse zijn voor Tyrell Malacia: onder andere FC Porto zou in hem een mogelijke opvolger van Alex Telles zien. Vanaf komende week kan het zomaar weer een stuk drukker worden in De Kuip. 

Hoofdrol Ajax in keepersgerucht

Een interessant gerucht van Marca: een transfer van Kepa Arrizabalaga naar Valencia kan een wisseling onder de lat bij Ajax inluiden. Hoe zit dat precies: Valencia wil Kepa voor twee seizoenen huren (met optie tot koop) en dan moet Jasper Cillessen vertrekken. Andre Onana moet op zijn beurt de vacature op Stamford Bridge invullen en kan Cillessen zijn rentree bij Ajax maken. Het is niet voor het eerste dat de drie keepers in verband worden gebracht met de betreffende clubs. Wordt deze driehoekstransfer de oplossing voor alle partijen?

Hakimi naar Inter

Niet alleen de transferruil van Arthur naar Juventus en Miralem Pjanic naar FC Barcelona hield de gemoederen in Italië en Spanje afgelopen week bezig, ook de aanstaande transfer van Achraf Hakimi werd groot nieuws. Onder andere Sky Italia meldde dat de overgang van de back van Real Madrid naar Internazionale spoedig officieel gaat worden. De Serie A-club betaalt zo'n veertig miljoen euro voor de diensten van de rechtsachter, die dit seizoen bij Borussia Dortmund indruk maakte tegen Inter. Antonio Conte is gecharmeerd van de back in het 3-5-2-systeem en de transfer wordt vermoedelijk al snel officieel. Kan de aandacht dan weer op de ruildeal tussen Arthur en Pjanic, want dat zal vermoedelijk nog iets langer duren.

Thiago

Thiago nadert plots zijn afscheid bij Bayern München. De Spanjaard bezorgt de kampioen van Duitsland een anticlimax, want hij zou bijtekenen in München. Niets stond dat ook nog in de weg. Alleen een handtekening ontbrak nog. Die zal volgens BILD ook niet meer op papier komen. Op het allerlaatste moment heeft de 29-jarige spelmaker zich bedacht. Gezien zijn leeftijd heeft Thiago het gevoel dat dit zijn laatste kans is op een mooie transfer. De vraag is alleen nog wanneer hij verkast. Met nog een eenjarig contract is Thiago over twaalf maanden transfervrij. Liverpool staat op de achtergrond al klaar om toe te happen. 

Ronaldinho en Maradona 

Het zou wat zijn, Ronaldinho en Maradona die samenwerken. De twee sterren van weleer kunnen daadwerkelijk de handen ineenslaan. Al zitten er wat haken en ogen aan. Ronaldinho zit nog altijd was in een hotel in Paraguay omdat hij met een vervalst paspoort reisde. Hij verbleef zelfs even in een gevangenis, maar de inmiddels 40-jarige wil dolgraag weer voetballen. Dat zou kunnen bij het Argentijnse Gimnasia La Plata, de club van Diego Maradona. Volgens El Día heeft de Braziliaan wel oren naar de club van Pluisje. Wie weet!

Ndombele

Het verre van geslaagde huwelijk tussen Tottenham Hotspur en Tanguy Ndombele kan deze zomer beëndigd worden. De middenvelder kan totaal niet aarden in Londen en hoeft onder manager José Mourinho niet op veel speeltijd te rekenen. De Portugees liet zich eerder dit jaar al negatief uit over de miljoenenaankoop, die volgens The Special One altijd maar geblesseerd is. ESPN weet dat Ndombele onder geen beding meer voor Mourinho en Spurs wil uitkomen, waardoor een vertrek de enige optie lijkt. Tot groot genoegen van Bayern München, Paris Saint-Germain en FC Barcelona. Het trio topclubs wil de sterke controleur wel uit zijn lijden verlossen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen