FC Twente doet voor het eerst zaken op zomerse transfermarkt

26 juni 2020, 14:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente heeft voor volgend seizoen voor het eerst zaken gedaan. De Tukkers hebben Gijs Smal van FC Volendam vastgelegd. Met hem halen de Tukkers een 22-jarige linksback in huis. Smal tekent voor drie seizoenen, met de optie voor nog een jaar. "Gijs heeft het laten zien in de Eerste Divisie en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij bij FC Twente een nieuwe stap gaat maken", aldus technisch directeur Jan Streuer.

Naar verluidt kon de transfervrije Smal ook naar PEC Zwolle, maar wilde hij geen back-up zijn van Kenneth Paal. In Enschede ziet hij meer perspectief. "Ik ben heel blij met deze overstap. Het sportieve plaatje bij FC Twente klopte voor mij en ik kijk er naar uit om straks voor deze mooie club te speler", reageert de verdediger op het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever.

Streuer: "We zijn ontzettend blij dat Gijs voor FC Twente heeft gekozen. Bij FC Volendam heeft hij afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt en was hij met zes goals en tien assists van grote waarde voor de succesvolle ploeg. Als linkerverdediger heeft hij ook de goede aanvallende kwaliteiten. Hij is een harde werker en een ambitieuze speler."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen