Horroravond De Wijs eindigt in 8-0 verlies bij Wigan

14 juli 2020 – Hull City-aanvoerder Jordy de Wijs heeft een dramatische avond beleefd op bezoek bij Wigan Athletic. In de strijd tegen degradatie hoopte de Nederlander juist op bonuspunten bij de club die twee weken geleden het faillissement nog aanvroeg. Halverwege stond het echter met 7-0 (!) achter en uiteindelijk werd er met 8-0 verloren.

Horroravond De Wijs eindigt in 8-0 verlies bij Wigan

Zodoende werd het een absolute rampavond voor De Wijs, die niet kon voorkomen dat Wigan dankzij doelpunten van Kiefer Moore (2x), Kieran Dowell (2x), Kai Naismith, Jamal Lowe en Joseph Williams voor een dramatische eerste helft zorgde voor Hull City. In de eerste helft greep manager Grant McCann al in en in de tweede helft bleven er nog eens drie spelers achter in de kleedkamer bij de nummer 22 van het Championship.

Gelukkig voor Hull City ging de voet van het gaspedaal bij de thuisploeg, dat halverwege al een evenaring van het clubrecord (tegen Oxford United in de League One in 2017) te pakken had. Een verbetering kwam er dankzij Dowell na ruim een uur op papier: hij voltooide zijn hattrick. Nog nooit won Wigan Athletic in een officiële wedstrijd met zulke cijfers. Hull City ging tegen Wolverhampton Wanderers in 1911 (!) voor het laatst met 8-0 onderuit. En uiteindelijk zat werkelijk alles tegen, want ruim tien minuten voor tijd werd een gegeven strafschop nog omgezet in een vrije trap voor de thuisploeg. 

Lees ookDe Wijs maakt indruk bij Hull en kan nieuw contract tekenen

Het zal De Wijs en consorten niet helpen in de toch al zo moeizame strijd tegen handhaving. Voor Wigan Athletic is het een kleine opsteker in moeilijke tijden: de club heeft door de coronacrisis het faillissement moeten aanvragen. Er is een eigenaar nodig om te kunnen overleven voor de FA Cup-winnaar uit 2013. In dat kader gaf het in elk geval een fraai visitekaartje af dinsdagavond.

Eredivisie

gerelateerd