Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Slot kijkt vooruit en hoopt op uitblijven AZ-exodus

20 juli 2020 – Als het aan Arne Slot ligt, vertrekt er deze zomer helemaal niemand meer bij AZ. De trainer van de Alkmaarders leidde maandag de eerste training van het nieuwe seizoen en blikt op het clubkanaal alvast vooruit op de komende maanden.

Slot kijkt vooruit en hoopt op uitblijven AZ-exodus

Iedereen fit houden is volgens Slot de grootste uitdaging, want met de motivatie zit het bij iedereen wel goed zit. "De spelers hebben zo lang geen partijspel gespeeld, dan moet je ze bij zo'n eerste training even laten uitrazen. We mogen gewoon weer voetbal spelen zoals voetbal bedoeld is."

Uitgaande transfers
Met Calvin Stengs en Myron Boadu als groeibriljanten en Teun Koopmeiners en Marco Bizot als uitblinkers tijdens het afgelopen seizoen, is de kans op uitgaande transfers aanzienlijk. Vooralsnog is alleen Stijn Wuytens (SK Lommel) vertrokken, terwijl Oussama Idrissi onlangs in De Telegraaf aangaf te willen vertrekken.

Toch maakt Slot zich nog geen zorgen. "Op dit moment is het heel rustig. Dat zal er ook mee te maken hebben dat er in veel grote competities nog gespeeld worden. Maar Nederlandse clubs maken dit al jaren mee. Als het zover komt, kunnen we dat weer goed opvangen. Het is niet onrealistisch dat de ploeg bij elkaar blijft. De spelers hebben het hier naar hun zin."

Eredivisie

gerelateerd