Van Dijk grijpt naast BBC-award, Miedema wel weer in de prijzen

30 juli 2020, 00:00

Virgil van Dijk heeft zijn prijs als 'Speler van het Jaar' onder de BBC-lezers niet kunnen prolongeren. De Nederlandse centrale verdediger zag anders dan vorig jaar Kevin De Bruyne met de eervolle award aan de haal gaan en eindigde zelf als vierde. Vivianne Miedema werd bij de vrouwen wel tot winnares verkozen.

Van Dijk ging vorig seizoen wel aan de haal met de eervolle award en dat is een voorproefje van de PFA Player Awards, die VVD vorig seizoen ook op zijn naam schreef. Ditmaal grijpt hij dus naast de BBC-prijs, die met 45% van de stemmen duidelijk voor De Bruyne was. De middenvelder kende een goed seizoen, gaf twintig assists, ondanks dat Manchester City naast de Premier League-titel greep. Liverpool-manager Jürgen Klopp, 'talent' Trent Alexander-Arnold en 'suprise' Danny Ings vielen ook in de prijzen.

Miedema kreeg liefst 67% van de stemmen bij de vrouwen, terwijl ze eerder door de Britse pers ook al gekozen werd tot speler van het jaar. De spits werd topscorer in Engeland en was in één duel bij liefst tien doelpunten betrokken.

Lees ook: Miedema blij met eervolle prijs: "Is een mooie waardering"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen