Ronald de Boer over broer Frank: "Hij is er wel even klaar mee"

2 augustus 2020, 13:23

Frank de Boer is na zijn Amerikaanse avontuur terug in Nederland. De vijftigjarige trainer werd ruim een week geleden op straat gezet door Atlanta United na een vroege uitschakeling in het MLS is Back-toernooi. Zijn broer Ronald probeert hem wat op te vrolijken. "We hebben samen gepadeld, een leuke vorm tussen tennis en squash", vertelt hij bij FOX Sports.

De ontslagen De Boer is blij terug te zijn, zegt zijn tweelingbroer. "Maar natuurlijk niet over hoe het gegaan is. Ik zie wel een beetje opluchting bij hem, hij is er even klaar mee. Er zijn bepaalde aspecten die niet naar zijn zin waren, maar dat moet hij natuurlijk zelf uitleggen. Ik denk dat hij het op dit moment wel even heeft gehad, dat hij rust wil."

Bij Ajax was De Boer succesvol, maar bij Inter, Crystal Palace en Atlanta United vertrok de coach door de achterdeur. "Hij moet nu even de batterij opladen en dan kan hij altijd kijken wat hij gaat doen. Voorlopig niks, denk ik. Je weet dat als je wordt ontslagen er soms stront over je heen komt. Dat is inherent aan het voetbalvak, zeker het trainersvak."

In een recent interview met De Telegraaf vertelde Ronald de Boer dat hij het niet gek zou vinden als zijn tweelingbroer zich tijdelijk zou terugtrekken uit het trainersvak. "Misschien moet hij een tijdje wat anders doen. Het is koffiedik kijken waar zijn toekomst ligt. Ik denk dat het goed is als Frank even afstand neemt om thuis tot rust te komen en te kijken wat hij echt wil. Als er zich een leuke club meldt, gaat hij dat misschien toch wel weer doen. Ik denk dat het bloed uiteindelijk toch kruipt waar het niet gaan kan", zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen