Tilburgse burgemeester kwaad op fans: "Zeer verwerpelijk"

25 september 2020, 10:56   Bijgewerkt: 25 september 2020, 11:06

De Tilburgse burgemeester Theo Weterings is boos op de supporters van WIllem II, die zich tijdens het Europa League-duel met Rangers niet aan de maatregelen hielden. Weterings gaf toestemming aan de supporters om het duel samen op een plein te kijken. Daar gaven duizenden supporters gehoor aan, zonder zich aan de anderhave meter te houden.

"Dit gaan we niet weer doen, het was zeer verwerpelijk", blikt Weterings een dag na de chaos terug in gesprek met de NOS. De burgemeester legt de schuld niet bij zichzelf, maar bij de massaal toegestroomde fans. "Ze hebben hun eigen gezondheid in gevaar gebracht en die van de mensen om hen heen." Weterings hoopte door het verstrekken van een vergunning illegale feestjes te voorkomen.

Weterings constateerde dat hij uiteindelijk niet meer kon voorkomen dat het volledig mis liep. "Op het moment dat je het plein schoonveegt, leidt dat ook weer tot effecten. We hebben daarom de verantwoordelijkheid bij de mensen gelegd en opgeroepen om afstand te houden". Willem II ging in een leeg stadion met 0-4 onderuit tegen het Schotse Rangers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen