Clubs reageren: "Waar gaan fans nu de wedstrijd kijken?"

28 september 2020, 20:37   Bijgewerkt: 29 september 2020, 00:02

Het betaald voetbal in Nederland kreeg maandagavond slecht nieuws van Mark Rutte. De komende drie weken worden alle wedstrijden zonder publiek gespeeld, zo maakte de premier bekend. Meerdere clubs hebben kort na de persconferentie gereageerd op het genomen kabinetsbesluit.

"Het is ongelofelijk zuur, maar blijkbaar is het nodig. Veiligheid en gezondheid staan voorop", reageert algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo. "We zijn ervan overtuigd dat we onze supporters in het stadion een veilige omgeving bieden. De nu genomen maatregelen komen hard aan bij onze supporters, sponsoren, medewerkers, spelers, staf, vrijwilligers. We worden even teruggeworpen, maar blijven strijdvaardig. We hopen ons publiek weer snel en veilig te mogen verwelkomen."

Bij Feyenoord is men ook teleurgesteld. "Logischerwijs staat de volksgezondheid op 1. In die zin is het te begrijpen dat het kabinet nu met meerdere ingrijpende maatregelen komt in een poging het tij te keren. Je kunt je wel afvragen in hoeverre de maatregel van het voor drie weken verbieden van publiek bij wedstrijden echt gaat helpen", aldus algemeen directeur Mark Koevermans.

FC Groningen-directeur Wouter Gudde spreekt van een heel harde klap. "Het is heel moeilijk om een club voor de langere termijn te besturen momenteel. Hoe langer deze maatregelen duren, hoe meer geld we als club verliezen. We gaan ook zeker geen onverantwoorde dingen doen met betrekking tot transfers. De continuïteit van de club zullen we ook zeker niet in gevaar brengen. Daarnaast moeten we wel blijven beseffen dat het kapitaal van FC Groningen op het veld staat", zegt hij bij RTV Noord.

"Wij hebben als club heel veel energie gestoken om een veilige omgeving te garanderen en om nieuwe besmettingen te voorkomen. Het is dan ook een grote teleurstelling dat deze keuze is gemaakt. Wij hebben een aantal thuiswedstrijden met supporters gespeeld en eigenlijk alleen maar complimenten ontvangen van zowel de tegenstander, de KNVB als de burgemeester. Het voelt onrechtvaardig dat er zo een streep door gaat. Waar gaan supporters nu de wedstrijd kijken, alles is live op TV. Hoe kun je dat controleren en beheersen?", vraagt directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap zich af.

Grolsch Veste

Grolsch Veste

Pascal van Wijk van Vitesse stelt dat er opnieuw veerkracht getoond moet worden. "Voetbal speel je voor je supporters. Vroeg of laat mogen we onze supporters weer verwelkomen. En dan gaan we weer laten zien dat dat in Arnhem goed verloopt. Want ook dit teleurstellende besluit krijgt ons niet klein. Met de kop omhoog werken we toe naar het moment waarop we onze supporters weer kunnen ontvangen."

"Het hogere doel roept nu eenmaal", stelt PSV-directeur Toon Gerbrands tegenover De Telegraaf. "Europees verband hebben we het donderdag ook meegemaakt, dat we met slechts een paar man op de tribune zaten in Slovenië. Nu gaan we het waarschijnlijk ook in onze eigen competitie meemaken. Het klinkt zakelijk, maar het is de enige manier om ertegenaan te kijken. We kunnen ons niet bemoeien met dingen waarin we de ervaring en expertise niet hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen