Gudde begripvol voor kabinet: "Kennelijk is dit nodig"

29 september 2020, 10:32   Bijgewerkt: 29 september 2020, 13:34

Eric Gudde heeft begrip voor de beslissing van het kabinet om in ieder geval de komende weken geen fans toe te laten in de Nederlandse voetbalstadions. Dat besluit werd maandagavond gepresenteerd door het kabinet. De directeur betaald voetbal beseft dat de voetballerij even een pas op de plaats moet maken.

"Kennelijk is dit nodig'', stelt Gudde in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Veiligheid en gezondheid boven alles. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid. Het moeten spelen zonder publiek maakt natuurlijk wel dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden. We gaan er vanuit dat als een ieder zich aan de nieuwe maatregelen houdt, wij weer zo snel mogelijk met publiek kunnen spelen.''

Lees ookClubs reageren: "Waar gaan fans nu de wedstrijd kijken?"

Afgelopen weekend liet Gudde nog weten dat hij geen begrip zou hebben voor het spelen zonder fans, iets wat maandag dus alsnog besloten is. "Het zou onbegrijpelijk zijn als op basis van deze twee incidenten op ruim honderd wedstrijden een totale sector de nek om wordt gedraaid", zei hij toen.

GRATIS: Win FIFA 2021 de Ultimate Edition

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen