Eerste weken Koeman: 'Meer discipline, training en talent'

15 oktober 2020, 10:03

De eerste weken van Ronald Koeman in dienst van FC Bacelona zijn teruggebracht tot tien veranderingen. El Mundo Deportivo heeft ingezoomd om de situatie van de Nederlandse coach en kwam tot tien grote issues die anders zijn. De onderliggende aanpak is de terugkeer van een scherpe discipline, tactische consistentie én een aansprekende naam als coach.

Dat schrijft het dagblad in een analyse. De duur van de trainingen zijn langer en ook op de wedstrijddagen komt het team bijeen op het trainingscomplex. Daarnaast ligt de trainingsintensiteit een stuk hoger dan de afgelopen jaren. Ook op het gebied van discipline is de boel aangehaald: de warming-up wordt een stuk serieuzer gedaan dan in het tijdperk onder Quique Setién, Koeman is direct richting zijn spelers en kiest voor talent als daar aanleiding toe is met onder andere Ansu Fati (17), Trincao (20) en Araujo (21). Ook moeten ze een uur voor aanvang in de kleedkamer zitten, waar ze voorheen pas vlak voor tijd in het stadion kwamen. 

Tactisch heeft de coach een nieuw systeem van stal gehaald (4-2-3-1) met een vast blok op het middenveld. Hij wisselt sowieso alleen als daar aanleiding voor is, terwijl er onder zijn voorgangers vaak veel werd gewisseld. Sowieso heeft de coach veel aandacht voor tactiek en is hij op zoek naar balans in het elftal.

De tien items volgens El Mundo Deportivo:

1. Hoge trainingsintensiteit

2. Nieuw systeem (4-2-3-1)

3. Een vaste opstelling

4. Tactiektraining op de wedstrijddag

5. Een uur voor de wedstrijd in de kleedkamer

6. Een serieuzere warming-up

7. Spelers vanuit hun beste positie laten spelen

8. Meer motiverende en directere toespraken

9. Keuze voor talent

10. Oprechte en uitsprekende quotes in de media

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen