Van der Gijp na strafeis belager: "Heb medelijden met hem"

15 oktober 2020, 19:43   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 19:52

René van der Gijp was afgelopen april het slachtoffer van een mislukte overval op zijn oprit. Drie mannen besprongen zijn auto en sloegen met hamers op de ruiten om de voormalig voetballer van zijn spullen te beroven. Verdachte Ryan van V. hoorde vandaag dat het Openbaar Ministerie twee jaar celstraf tegen hem eist. De analyticus van Veronica Inside heeft medelijden met de dader. 

"Ik heb er eigenlijk mee te doen ook", aldus Van der Gijp in gesprek met RTL Boulevard. "Dan ga je met drie inbrekers op pad om iemand te beroven. Dat schiet lekker op… Ik heb dan niet het gevoel dat als je 's avonds thuiskomt, je daar een lekker gevoel aan overhoudt. Dat jochie moet voorkomen. Hij is 21 en heeft nog een heel leven voor zich. Nee, het zijn allemaal geen dingen waar ik echt heel erg vrolijk van word. Misschien heeft hij ervan geleerd, misschien ook niet. Het is te hopen van wel voor hem."

Lees ook: Van der Gijp-belager hoort eis van 24 maanden cel

Van der Gijp schrok zich in april kapot toen de drie jonge mannen zijn auto besprongen. Doordat hij kogelvrije ruiten had, was hij in staat de daders te ontvluchten. De verdachten hadden onder meer zijn dure Rolex-horloge op het oog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen