Gisteren gemist: corona-uitbraak bij AZ, transfer Kongolo en Cocu

17 oktober 2020, 00:30   Bijgewerkt: 16 oktober 2020, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 16 oktober.

Corona-uitbraak bij AZ: negen positieve tests, zes spelers besmet

Een volgende corona-uitbraak in de Eredivisie is naar buiten gekomen: bij AZ zijn vrijdag liefst negen (!) besmettingen geconstateerd. Het gaat om drie werknemers en zes spelers, van wie vier spelers uit het eerste elftal van Arne Slot. Twee spelers van Jong AZ hebben ook een positieve test afgelegd. Eerder deze week gebeurde bij FC Groningen hetzelfde.

Cocu in moeilijkheden: nieuw verlies na wereldgoal Pedro

Phillip Cocu (49) zit in grote problemen. De Nederlandse coach ging vrijdagavond voor de vierde keer in de eerste vijf wedstrijden van het Championship-seizoen onderuit met Derby County. Een wonderschone treffer van João Pedro deed Cocu en consorten de das om tegen Watford (0-1) en zodoende zal de druk op de voormalig PSV-coach alleen maar doen toenemen.

Kongolo verkast naar Fulham, Feyenoord profiteert mee

Terence Kongolo is definitief speler van Fulham. De transfer kwam vrijdag nét voor de deadline rond en de verdediger werd later op de avond officieel gepresenteerd door de hekkensluiter van de Premier League-club. Huddersfield Town vangt naar verluidt zo'n vier miljoen euro, waarvan ook een klein gedeelte nog naar Feyenoord gaat.

Koeman steunt De Boer: "Vooral je eigen koers varen"

Ronald Koeman heeft zijn steun uitgesproken voor bondscoach Frank de Boer. Volgens de vertrokken coach mag zijn opvolger van zich afbijten en vooral zijn eigen koers gaan varen. "Vooral je eigen koers varen, neem je eigen beslissingen. Je kunt Koeman niet vergelijken met De Boer", steun de huidige trainer van FC Barcelona zijn opvolger, die hij daarmee probeert te helpen.

Gehavend PSG probleemloos langs tien man van Nîmes

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond zonder moeite de vijfde Ligue 1-zege op rij geboekt. De Franse sterrenformatie stond op bezoek bij Nîmes al razendsnel met een man meer op het veld na een vroege rode kaart voor Loïck Landre, waar Kylian Mbappé na een half uur van profiteerde. Vlak voor tijd besliste Alessandro Florenzi de wedstrijd en liep de score ook nog flink op (0-4).

FC Volendam verdubbelt doelpuntentotaal, eerste thuiszege Excelsior

FC Volendam heeft vrijdagavond eindelijk eens uitgehaald in de Eerste Divisie. De tot dusver zo moeizaam scorende ploeg van Wim Jonk kwam in eigen huis tegen Jong PSV in het tweede bedrijf echt los en verdubbelde in een helft de volledige doelpuntenproductie van dit seizoen. Excelsior boekte de eerste thuiszege van het seizoen, terwijl ook NEC en Jong Ajax drie punten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/373961/nec-voorbij-rood-jong-fc-utrecht-jong-ajax-verslaat-jong-az/,_blank,haalden]. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen