Mertens onder de indruk van AZ: "Heel veel goede, jonge spelers"

22 oktober 2020, 15:25

Dries Mertens treft donderdagavond met Napoli een zwaar gehavend AZ. De Alkmaarders zijn door een corona-uitbraak met een uitgedunde selectie naar Italië afgereisd. Tel daarbij op dat AZ niet in goeden doen is en er lijkt weinig reden voor hoge verwachtingen. Van onderschatting wil Mertens echter niets weten.

Napoli verkeert juist in topvorm. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso won drie keer in de Serie A en was afgelopen weekend nog met 1-4 te sterk voor Atalanta. AZ won daarentegen nog geen enkel competitieduel. "Ik heb een paar wedstrijden van gezien waarin ze 2-0, 3-0 of 4-0 voor staan, maar binnen een paar minuten een paar goals tegen krijgen en de wedstrijd weggeven. Ze hebben heel veel goede, jonge spelers. Jongens die volgens mij naar een heel mooie club kunnen gaan."

Zelf heeft Mertens, oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV, het nog altijd uitstekend naar zijn zin bij Napoli. "Italië heeft mijn levend veranderd. Qua leven is het hier ongelooflijk. Iedereen ademt hier voetbal. Dat was in Nederland ook al meer zo, maar hier word je een persoon. Ze kijken naar je op. Dat geeft je ofwel kracht, ofwel je kunt niet met de druk omgaan. Mij heeft het alleen kracht gegeven en geholpen in mijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen