Transferweekje: Memphis, Feyenoord-keeper en Ronaldo

14 november 2020, 12:00   Bijgewerkt: 14 november 2020, 15:48

In de Europese landen zit de transfermarkt alweer een tijdje op slot. Clubs hebben de zaken gedaan en moeten het voorlopig met de huidige selectie doen. Uiteraard kijken sommige clubs alweer reikhalzend uit naar de aanstaande transferperiode in januari. Het geruchtencircuit begint langzaam maar zeker weer op gang te komen. FCUpdate.nl zet de belangrijkste geruchten op een rij in Transferweekje.

Feyenoord-keepers

Door de blessure van Justin Bijlow heeft Feyenoord tot en met de winterstop alleen Nick Marsman als serieuze doelverdediger en dat met een druk en belangrijk (Europees) programma voor de boeg. Ramón ten Hove kwam zelfs bij FC Dodrecht tekort vorig seizoen, waardoor een extra keeper geen overbodige luxe is. Bij FOX Sports werd de transfervrije Warner Hahn – die ook buitenlandse interesse genoot – geopperd als tijdelijke kracht, terwijl Jack van Gelder met de reeds gestopte Michel Vorm op de proppen kwam. De eerder bij Feyenoord vertrokken Joris Delle (30) is eveneens clubloos: komt er een extra keeper in Rotterdam-Zuid? 

{image[343671][right-half][]}Toekomst Ronaldo

Cristiano Ronaldo (35) is niet bepaald een veelgeziene gast in deze rubriek. De club die hem heeft, doe er immers alles aan om hem te behouden, toch? Voor Juventus lijkt dat niet langer het geval. Het Spaanse AS meldde deze week dat Ronaldo zwaar drukt op het salarishuis van Juventus en dat de Oude Dame graag van hem af wil. Paris Saint-Germain's technisch directeur Leonardo sloot daarop een overgang niet uit, al is Manchester United concreter. Diverse Portugese media zeggen dat de club hem terug wil halen naar Old Trafford, maar ze hebben een opmerkelijke concurrent uit de Premier League. Wolverhampton Wanderers zou willen proberen om de Portugese enclave te versterken met CR7. Een interessante gedachte, maar of het echt haalbaar is? Zeker is dat over de toekomst van Ronaldo de komende tijd nog wel even gespeculeerd gaat worden. En wat wil de hoofdrolspeler zelf eigenlijk? Volgens AS is hij voorlopig niet van plan om te verkassen uit Turijn. 

Verdedigende versterking voor Liverpool

De ziekenboeg van Liverpool puilt uit en dan met name achterin. Virgil van Dijk, Joe Gomez en Trent Alexander-Arnold liggen voor langere tijd uit de roulatie – vooral eerstgenoemden -, terwijl eerder ook Fabinho en Joël Matip in de lappenmand zaten. Het noopt manager Jürgen Klopp volgens diverse Engelse media naar de transfermarkt in januari, omdat het met Rhys Williams (19), Neco Williams (19) en Nathaniel Phillips (23) al veel onervaren spelers heeft moeten inpassen. Er zijn deze week diverse opties de revue gepasseerd: Milan Skriniar (Internazionale) is volgens ESPN in beeld en Dayot Upamecano (RB Leipzig) kwam uit de koker van The Athletic. Maar het opvallendste gerucht kwam bij TEAMTalk weg: zij opperden dat Daryl Janmaat – die gaat meetrainen bij ADO Den Haag, inderdaad die – zichzelf had aangeboden om de defensieve crisis te overleven. Wat gaat er gebeuren?

Memphis

Alle Spaanse ogen waren deze week gericht op Memphis Depay. De toch al zo veel besproken aanvaller van Olympique Lyon geniet nog altijd interesse van FC Barcelona, waardoor de oefeninterland voor hem opeens beladen was. Hoewel hij geen onuitwisbare indruk maakte, snapten de Spaanse media wel waarom Ronald Koeman hem graag wil hebben. De blessure van Ansu Fati zal de roep op Memphis niet doen verstommen, integendeels zelfs. In dat kader kwam er slecht nieuws: Jean-Michel Aulas, voorzitter van Lyon, heeft tegenover RMC Sport aangegeven niet [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/375231/slecht-nieuws-voor-memphis-hij-blijft-deze-winter-zeker-bij-lyon/,_blank,meer te hoeven verdienen aan Memphis]. Hij wil de spits behouden voor het beste sportieve resultaat dit seizoen, niet voor nog wat miljoentjes in de winter. Daar zal Koeman van balen, want hij had juist een methode gevonden om hem te halen. El Mundo Deportivo zette Memphis groot op de voorpagina met de informatie dat Martin Braithwaite mag vertrekken in januari, om zo financiële ruimte te maken voor Memphis. Maar of Lyon hem nog laat gaan?

{image[339453][left-half][]}Eriksen

Bijna een jaar geleden vertrok Christian Eriksen (28) bij Tottenham Hotspur voor een avontuur bij Internazionale. De Italianen troefden veel andere geïnteresseerde clubs af, omdat Antonio Conte een plan zou hebben met de Deen. Zou hebben, want tot op de dag van vandaag is het een raadsel wat dat nou exact was. Eriksen zit voornamelijk op de bank en wordt als hij speelt, amper in zijn kracht gebruikt. Gelukkig voor de Deen, die inmiddels zijn onvrede niet langer onder stoelen of banken steekt ("Dit is niet waarvan ik had gedroomd"), is er veel interesse. Paris Saint-Germain wil hem volgens La Gazzetto dello Sport ruilen met Leandro Paredes, terwijl ook Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Bayern München aan zijn diensten zijn gelinkt door diverse media. Ook de naam Ajax is gevallen, maar voor de Amsterdammers lijkt het salaris plus forse huursom niet op te brengen. Bovendien hebben ze met Mohammed Kudus als hij weer fit is die positie al goed ingevuld. 

Szoboszlai

Bij het grote publiek is Dominik Szoboszlai misschien nog geen grote naam, maar de twintigjarige Hongaar prijkt bij veel Europese grootmachten op tal van lijstjes. De aanvallende middenvelder is de creatieve man bij Red Bull Salzburg en gaat waarschijnlijk op korte termijn een mooie stap maken. De middenvelder staat in de belangstelling van Arsenal, maar werd deze week ook in verband gebracht met Real Madrid. AS liet weten dat de Spaanse grootmacht in Szoboszlai een aanvallende versterking zien. Volgens het Spaanse medium wil Real graag vernieuwen en is vooral het middenveld toe aan vers bloed. De man die weleens werd vergeleken met Cristiano Ronaldo heeft dit seizoen inclusief voorrondes al vier keer gescoord in de Champions League en was ook doeltreffend tegen Atlético Madrid, waarmee hij zich definitief in de kijker van Real heeft gevoetbald. Gemakkelijk zal het niet worden om hem te halen, want naast Arsenal hebben ook RB Leipzig en AC Milan concrete belangstelling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen