Speciaal duel Mertens: "Kon het stadion in mijn eentje vullen"

13 november 2020, 23:42

Dries Mertens staat te popelen om zondag tegen Engeland te spelen. De reden daarvan is dat de interland van België wordt gespeeld in Leuven, de stad waar de 33-jarige aanvaller van Napoli geboren werd. Hij kijkt uit naar de wedstrijd.

Mertens sloot later aan bij de selectie en miste daardoor het duel met Zwitserland, omdat hij in Italië in quarantaine moest blijven. Hij staat te popelen om zondag wel te voetballen. "Er toen niet bij zijn deed pijn, dus ik ben blij dat ik er weer ben", zegt Mertens tegen Sporza. Dat de wedstrijd in Leuven wordt gespeeld, is bijzonder voor hem. "Leuven is voor mij toch mijn stad, ik heb er net een huis gekocht op 500 meter van het stadion", zegt Mertens.

In 'normale' tijden had de wedstrijd nog mooier geweest voor de topscorer aller tijden van Napoli. "Daarom is het wel echt jammer dat er geen mensen kunnen komen kijken. Ik denk dat ik in mijn eentje het hele stadion had kunnen vullen. Ook mijn vrienden en familie vinden het jammer. Ik woon nu al acht jaar in Napels. Ze komen wel op bezoek, maar het is toch anders. Toch zal het sowieso speciaal zijn om op die grasmat te staan. Leuven is voor mij toch nog altijd mijn stad." 

Zijn band met die stad is echt speciaal, benadrukt Mertens. "Ik heb tot mijn elfde bij het oude Stade Leuven gespeeld, maar dat is al lang geleden. Mijn broer heeft wel in de eerste ploeg van Stade Leuven nog gespeeld. Ik was zelf als kleine jongen ook ballenjongen. Op dat moment dacht ik nooit profvoetballer te worden. Ik geniet echt van elk moment."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen