'City waagt opnieuw poging bij Messi, grote gevolgen voor Barça'

14 november 2020, 14:20   Bijgewerkt: 14 november 2020, 14:25

Manchester City gaat vanaf komende winter toch een nieuwe poging wagen voor Lionel Messi (33). De sterspeler van FC Barcelona beschikt dan over een aflopende verbintenis in de zomer van 2021 en mag met andere clubs onderhandelen. The Citizens zijn bezig om hem te overtuigen om alsnog naar Engeland te komen, nadat de deal afgelopen transferwindow afketste.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Manchester City gaat Messi aanbieden dat hij de eerste jaren in de Premier League actief kan zijn en vervolgens – als hij zijn loopbaan in Europa heeft afgesloten – nog naar MLS-club New York City kan gaan. Dat is een satellietclub van Manchester City, dat in handen is van dezelfde eigenaar. Messi zelf liet eerder al weten graag nog een keer te willen samenwerken met manager Pep Guardiola. 

Volgens het Spaanse medium wil Messi in elk geval de verkiezingen in Camp Nou afwachten: dat zou betekenen dat clubs met hem mogen onderhandelen. Vanaf 1 januari is het toegestaan om te spreken met spelers wiens verbintenis afloopt en dat is voor Messi aan de hand in de zomer van 2021. Pas na de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona zou Messi overwegen om bij te tekenen.

Voor FC Barcelona is er juist heel veel aangelegen om de sterspeler te behouden voor de club, bijvoorbeeld vanwege hoofdsponsor Rakuten. Het Japanse merk verlengde recent weliswaar de verbintenis in Catalonië, maar wel met de optie om het te betalen bedrag sterk te verlagen als Messi nog vertrekt. Volgens het Spaanse persbureau EFE verschilt het contract met of zonder Messi liefst 25 miljoen euro (30 om 55 miljoen).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen