Oud-internationals over Doesburg: "Kei- en keihard"

18 november 2020, 16:06

Pim Doesburg is woensdag op 77-jarige leeftijd overleden. In zijn actieve carrière als speler kroonde hij zich tot voetballer met de meeste wedstrijden in de Eredivisie en heeft dat record tot aan zijn overlijden achter zijn naam staan. De voetbalwereld koestert dan ook warme herinneringen aan de oud-keeper, die op het veld vooral werd omschreven als een absoluut trainingsbeest. 

"Het was een geweldige keeper", vond Willem van Hanegem tegenover RTV Rijnmond over Doesburg, die hij onder andere als keeperstrainer meemaakte bij Feyenoord. "Hij was zo verschrikkelijk fanatiek, dat kun je je niet voorstellen. Bizar. Hij is een van de beste keeperstrainers die ik ooit heb gezien. Ik ken niemand bij Feyenoord in die tijd, die iets tegen Doesburg had. Iedereen vond hem geweldig, eigenlijk."

Ed de Goeij was destijds de keeper van de Rotterdammers en lag regelmatig in de clinch met Doesburg. "Ik heb veel aan Pim Doesburg te danken. Hij heeft als een rode draad door mijn carrière gelopen", erkent de oud-keeper tegenover De Telegraaf anderzijds ook. "Pim was kei- en keihard. Elke training moest je honderd procent geven en Pim zorgde er wel voor, dat hij nadrukkelijk aanwezig was. Je kreeg het wel te horen als iets niet goed was. Ik heb enorm veel aan zijn trainingen gehad en hij heeft mij in belangrijke mate gevormd, ook al was ik een heel ander type."

Lees ook: Overzicht: de voetbalwereld reageert op overlijden Doesburg

Ook Hans van Breukelen, die een paar jaar eerste keuze was bij PSV boven Doesburg, koestert goede herinneringen aan zijn collega met wie hij twee landstitels pakte. "Pim was kiezelhard en trainde zich helemaal lens", komt ook bij Van Breukelen bovendrijven in het Eindhovens Dagblad. Over hun gezamenlijke periode: "Pim maakte het me ongelooflijk moeilijk en zei in de voorbereiding dat ik niet moest denken dat ik hem er wel even uit zou keepen. Achteraf prachtig. Juist in zo'n klimaat haal je het beste uit jezelf. Dat is topsport. Hij was toen al boven de veertig, kun je nagaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen