Gullit na overlijden Maradona: "Deel van leven is weggenomen"

25 november 2020, 19:44   Bijgewerkt: 25 november 2020, 19:53

Ruud Gullit werd door Jack van Gelder telefonisch op de hoogte gebracht van het overlijden van Diego Armando Maradona, waarna het een tijdje stil bleef aan de andere kant van de lijn. Even later reageerde hij op Ziggo Sport op het trieste nieuws.

"Ik moest even slikken, want het voelt toch wel alsof er een stukje van mijn leven is weggenomen", zegt Gullit die in zijn tijd als speler van AC Milan tegen Maradona speelde, toen de Argentijn bij Napoli actief was. "Je wist dat hij niet oud zou worden, maar je wilt iemand zo lang mogelijk om je heen hebben."

De laatste keer dat Gullit het Argentijnse icoon ontmoette, was in augustus 2017. Maradona was destijds toeschouwer bij PSV – AZ. "Als je Diego zag, kon je de pijn in hem voelen. Hij had geen leven. Hij was bijna altijd thuis en kon nooit weg omdat mensen hem achtervolgden", aldus Gullit. "Dat was bijna aandoenlijk. Hij vond het prachtig, maar soms werd het hem allemaal te veel. Ik blijf de mooie momenten koesteren dat ik tegen hem mocht spelen, dat was altijd heel speciaal. Maradona wilde geliefd zijn bij iedereen. Het was puur talent wat hij had. Ik ben er doodziek van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen