Buijs: "We zijn nu aan het zaaien om in mei te kunnen oogsten"

22 december 2020 – Danny Buijs hoopt de eerste seizoenshelft met FC Groniningen in ieder geval af te sluiten als nummer vijf van de Eredivisie. De Groningers kennen een uitstekend seizoen en hijgen clubs als PSV, Vitesse en Feyenoord in de nek. Dat blijft zo als er woensdag wordt gewonnen van Heracles Almelo, zo weet ook de trainer.

Buijs: "We zijn nu aan het zaaien om in mei te kunnen oogsten"

"Zij hebben een knappe overwinning geboekt bij sc Heerenveen", vertelt Buijs op de officiële clubkanalen over de tegenstander. "Ze hebben dit seizoen al in verschillende systemen gespeeld dus wij moeten ons op veel voorbereiden. Maar wij gaan uit van onze eigen kracht. Wij zijn in staat om van Heracles te winnen als we ons niveau halen. Dat hebben we dit seizoen al vaak gedaan."

Als Groningen woensdagavond wint, betekent dat de beste seizoensstart na veertien speelronden sinds de oprichting. Buijs is daar niet echt mee bezig. "Je bent alleen maar aan het zaaien om uiteindelijk in mei te oogsten. Tot en met april heb je nog helemaal niets en ben je alleen bezig met het creëren van een zo goed mogelijke uitgangspositie."

Buijs mist in eigen stadion wel een aantal belangrijke spelers. "Ik weet op dit moment dat Arjen Robben en Azor Matusiwa er zeker niet bij zijn. Over anders jongens gaan we op de training of woensdag pas een knoop doorhakken. We zitten in de Engelse weken en dat is ontzettend mooi. Als voetballer wil je veel spelen. Hopelijk lukt het ons om 2020 op een mooie manier af te sluiten."

gerelateerd