Officieel: Domenech keert tien jaar na WK-fiasco terug als coach

26 december 2020, 20:51

Raymond Domenech keert officieel terug als trainer. De 68-jarige oefenmeester heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij FC Nantes, dat momenteel op de teleurstellende vijftiende plaats in de Ligue 1 staat. Domenech leek na het WK-debacle met Frankrijk in 2010 definitief afscheid te hebben genomen van het trainersschap, maar keert dus terug.

Frankrijk begon in 2010 als favoriet aan het WK, maar kon de hoge verwachtingen niet inlossen. Les Bleus gingen in de groepsfase tweemaal onderuit en speelde eenmal gelijk, waardoor de poule direct het eindstation was. Domenech ruziede onder meer met Nicolas Anelka en weigerde in aanloop naar de laatste wedstrijd tegen Zuid-Afrika (1-2 nederlaag) het trainingsveld op te stappen.

Na zes jaar als bondscoach van de Fransen te hebben geacteerd, leidde dat dramatische wereldkampioenschap zijn einde in. Domenech besloot tot grote verrassing terug te keren aan het roer. De laatste keer dat hij een club onder zijn hoede nam, was in 1993. Destijds zwaaide hij de scepter bij Olympique Lyon. Domenech moet Nantes aan de eerste zege sinds 8 november gaan helpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen