Kompany tevreden over eerste helft mét vroeg gewisselde Vlap

16 januari 2021 – Michel Vlap werd vrijdagavond nog voor de pauze gewisseld door Anderlecht-coach Vincent Kompany. Niet vanwege een dramatisch optreden, maar omdat ploeggenoot Kemar Lawrence van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Volgens de oefenmeester van de topclub, was het zéker geen rode kaart waard. "Ik vond daar niets gevaarlijk aan."

Kompany tevreden over eerste helft mét vroeg gewisselde Vlap

Dat zei hij over de prent van Lawrence, waarna Vlap het slachtoffer werd omdat Anderlecht verdedigender moest gaan voetballen. "Voetbal wordt sneller, voetbal wordt harder, we moeten ons aanpassen. Op training zou er nooit geklaagd worden over dit soort duels, maar in de wedstrijden vinden scheidsrechters het nodig om tussen te komen", laat de oefenmeester weten tegenover Het Nieuwsblad over de tackle van Lawrence.

Over de eerste helft, opvallend genoeg met Vlap als basisspeler, was de Belg juist content. "Ik vond onze eerste helft buitengewoon goed", zei Kompany, die sowieso overall ook tevreden was. "Ik ben zo trots op mijn ploeg. Ze waren agressief, ze wonnen elke tweede bal, met veel intensiteit. We gingen onze man voorbij, we creëerden kansen. Niet één, twee of drie, maar zeker acht kansen. Oké, misschien is er dan een gebrek aan efficiëntie, maar ik zag wel dat de wedstrijd maar één richting uitging." Niet veel later pakte Lawrence rood en moest Vlap naar de kant en zag vanaf daar Anderlecht met 2-0 verliezen. 

Eredivisie

gerelateerd