Gisteren gemist: topper in kwartfinale, winst PSV en Vitesse

24 januari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 23 januari 2021, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 23 januari.

Bekerloting kwartfinales levert kraker tussen Ajax en PSV op

De loting voor de kwartfinales van de KNVB Beker heeft een absolute kraker opgeleverd. Ajax speelt dan in eigen huis de topper tegen PSV. Feyenoord werd gekoppeld aan sc Heerenveen, waarin het de uitspelende partij zal zijn. Verder ontvangt Excelsior Vitesse en speelt NEC in eigen huis tegen VVV-Venlo.

PSV houdt concurrentie in zicht na zakelijke zege op RKC

PSV heeft zaterdagavond zonder te overtuigen, maar ook zonder veel moeite te hoeven doen een 2-0 zege geboekt op laagvlieger RKC Waalwijk. Eran Zahavi zette zijn ploeg met een prachtige vrije trap net voor rust op voorsprong en Pablo Rosario was verantwoordelijk voor het slotstuk. PSV begaat dus net als Vitesse geen misstap en blijft de nummer drie van de Eredivisie. RKC ziet de onderste ploegen juist naderen.

Vitesse medekoploper na minimale zege op Groningen

Vitesse heeft zaterdagavond succesvol haar winstreeks voortgezet. De Arnhemmers, die hun 600e thuiswedstrijd in de Eredivisie speelde, legde FC Groningen met 1-0 over de knie. Dankzij een fantastisch doelpunt van Riechedly Bazoer is Vitesse weer samen met Ajax koploper van de Eredivisie.

Koploper Milan in eigen huis vernederd door Atalanta (0-3)

Een uitzonderlijk zwak AC Milan heeft zich zaterdagavond laten verrassen door Atalanta Bergamo. De koploper ging in eigen huis met 0-3 onderuit, waar het gezien het spelbeeld ook geen aanspraak maakte op meer. Nummer twee en tevens aartsrivaal Inter kon daardoor in punten gelijk komen, maar verloor zelf ook twee punten bij Udinese (0-0).

Real spoelt bekerkater weg met zege op Alavés

Real Madrid heeft in de strijd om de titel in Spanje geen steek laten vallen op bezoek bij Deportivo Alavés. De Madrilenen traden zonder trainer Zinédine Zidane aan in het Estadio Mendizorrotza, waar na negentig minuten een 1-4 eindstand op het scorebord stond. Dat succesje kon Real na een dramatische week goed gebruiken.

De Ligt test negatief en is weer inzetbaar voor Juve

Matthijs de Ligt is negatief getest op het coronavirus. Door een besmetting met het virus miste hij de afgelopen vier wedstrijden van zijn club, maar tegen Bologna (zondag) is hij er weer bij. Op de eigen website meldt Juventus dat de verdediger dan zal worden opgenomen in de wedstrijdselectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen