Buijs kritisch: "Maar vier keer wisselen in de pauze was wat veel"

30 januari 2021, 21:14

Danny Buijs was allesbehalve tevreden over de eerste helft die FC Groningen op de mat legde op bezoek bij Heracles Almelo zaterdagavond. Hoewel de oefenmeester alleen Miguel Leal – die in de fout ging bij het enige doelpunt van de avond (1-0 verlies) – wisselde, waren er volgens hem meer spelers rijp voor een vervanging. "Ik had nog een paar wijzigingen door kunnen voeren, maar om nu al vier keer te wisselen in de pauze vond ik wat teveel."

Dat zei de oefenmeester tegenover RTV Noord. Volgens Buijs, die zijn elftal beduidend minder zag presteren dan tegen ADO Den Haag, is ook wisselvalligheid een kwaliteit. "Als je als speler van FC Groningen een stap hogerop wilt maken naar een topclub moet je altijd een zeven of acht spelen en niet af een toe een vier of vijf. Dan ben je te wisselvallig, blijf je een subtopper", zo stelt de oefenmeester, die over de fout van rechtsachter Leal overigens duidelijk was.

"Bij de tegengoal gaat het mis bij hem, dat is een grote fout. Dat mag niet op dit niveau, dat wordt afgestraft. Hij speelde niet goed, vandaar de wissel", erkende Buijs, die baalde van de nederlaag. "We hebben namelijk een paar hele grote kansen gehad om een goal te maken. In de eerste helft zelfs in het vijfmetergebied." Ook werd de oefenmeester nog gevraagd naar de status van aanwinsten, waar FC Groningen vooral aanvallend naarstig naar op zoek is. "We moeten niet handelen uit paniek. Als er niemand bijkomt, dan is dat zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen