Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Tien transfers die deze transferwindow toch niet doorgingen

2 februari 2021 – Het was een uiterst drukke slotdag op de winterse transfermarkt, toch kwamen er ook veel transfers niet rond. FC Barcelona hield de hand op de knip en haalde Eric García uiteindelijk niet. Zo waren er meer spelers die een haast zeker lijkende transfer in duigen zagen vallen, of die anderzijds op weg waren naar de uitgang, maar afzagen van een vertrek. FCUpdate.nl blikt met de lijstje nog een keer terug op de transferperiode.

Tien transfers die deze transferwindow toch niet doorgingen

Eric García (naar FC Barcelona)
Hij stak zijn wens niet onder stoelen onder banken: García wilde dolgraag terugkeren naar FC Barcelona. De 20-jarige Catalaan verbond zich in 2018 aan Manchester City, waar hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Barça-trainer Ronald Koeman hoopte García deze winter al toe te voegen aan de selectie, maar dat is niet gelukt. Desalniettemin is de transfer een kwestie van tijd volgens de 57-jarige oefenmeester. "Na dit seizoen komt García sowieso", bevestigde Koeman in de persconferentie voor het treffen met Athletic Bilbao. De Spanjaard zou reeds ook al zijn 'ja-woord' hebben gegeven aan Barça en wordt een gratis optie. Dat is erg fijn voor de bankroete club.

Jürgen Locadia (naar FC Emmen)
Het zou een transferstunt van jewelste zijn geweest als Locadia daadwerkelijk de overstap naar FC Emmen had gemaakt. Het ging echter, op last van zijn zaakwaarnemer, niet door. Locadia zelf stond niet onwelwillend tegenover een dienstverband in Drenthe, om daar weer speelminuten op te doen. Bij FC Cincinnati was hij namelijk op een zijspoor beland, maar het ging niet door en Emmen haalde Paul Gladon.

Giorgos Giakoumakis (naar Engelse club)
Hij gooit hoge ogen dit seizoen en mag zich al geruime tijd topscorer van Nederland noemen. We hebben het over Giakoumakis, die dit seizoen al 21 keer het net vond voor de Venlonaren. Daarmee laat hij de nummers twee op die (11 doelpunten) ver achter zich en schaart hij zich in rijtjes met Marco van Basten en Rómario. Bij VVV was men bang dat hij, mede door zijn uitstekende prestaties, de club op korte termijn zou verlaten: er was concrete interesse uit Engeland. Dat gebeurde uiteindelijk niet en dus kunnen we in ieder geval tot de zomer nog genieten van de Griekse spits en 'vierde' dat in een hilarische video

Dele Alli (naar Paris Saint-Germain)
Onder José Mourinho is Alli bij Tottenham op het tweede plan terechtgekomen en zit soms niet eens bij de wedstrijdsslectie. Hij keek daarom de laatste maanden uit naar een nieuwe club en vond in het Paris Saint-Germain van Mauricio Pochettino een geschikte kandidaat. In hun gezamenlijke tijd bij Spurs was de middenvelder een oogappeltje van de Argentijn. Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet, omdat de Spurs niet wilde meewerken aan een huurtransfer naar Parijs. Voor Christian Eriksen gold hetzelfde: ook hij was overbodig en leek hard op weg naar een hereniging met Poch. Mede door de herwaardering van de Deen als nummer zes is hij bij Internazionale gebleven. 

Sam Lammers (naar meerdere Italiaanse clubs)
Lammers komt in Italië maar weinig aan spelen toe, maar beschikt nog over een contract tot 2025. Atalanta ziet wel toekomst in hem, maar een verhuur om ritme op te doen leek voor alle partijen de beste optie. Er was interesse vanuit Italië (Bologna, Genoa, Parma en Sampdoria) en Duitsland (Eintracht Frankfurt). Die laatste club koos voor Luka Jovic en ook de andere clubs waren niet concreet genoeg. Dus moet Lammers het vooralsnog doen met een plek op de bank. 

Nicolai Jørgensen (Feyenoord)
Jørgensen staat niet altijd meer in de basis bij Feyenoord, hij kreeg in de persoon van Lucas Pratto een extra concurrent, terwijl ook Bryan Linssen als voorste aanvaller gebruikt wordt en Robert Bozenik fit raakt. Logischerwijs keek hij dan ook naar de uitgang: Galatasaray toonde interesse in de Feyenoorder, maar had ook Mostafa Mohamed van El Zamalek op de korrel. Het werd uiteindelijk laatstgenoemde, waardoor een transfer van de Feyenoorder definitief van de baan was.

Brian Brobbey (naar Dortmund)
Er was de afgelopen tijd veel te doen om Brobbey. Het contract van hem loopt in juni af en bij Ajax wil men hem dolgraag behouden. De onderhandelingen lopen inmiddels al geruime tijd en nog altijd is er geen duidelijk over de toekomst van Brobbey, die in de belangstelling zou staan van Borussia Dortmund. Aangezien de sterke spits in Amsterdamse dienst is gebleven, moet hij zijn verbintenis wel gaan verlengen om een transfervrije overgang te voorkomen. 

Patrick van Aanholt (naar Arsenal)
Van Aanholt speelt al weer ruim drie jaar voor het Londense Crystal Palace. Hij is uitgegroeid tot een vaste waarde op Selhurst Park, waar hij tot nu toe 95 wedstrijden speelde en 13 keer scoorde. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven, want op de Deadline Day klonk het gerucht dat Arsenal belangstelling had voor Van Aanholt. Het kwam uiteindelijk niet tot een transfer voor de linksback, die eerder werd gelinkt aan PSV. Met aan aflopend contract heeft hij de Nederlander komende zomer zelf alle touwtjes in handen. 

Naderende deals
Anco Jansen (NAC Breda), Quincy Promes (naar Spartak Moskou) en Silvester van der Water (naar Orlando City): allemaal spelers wiens transfer deze winter niet doorgingen. Maar voor hen geldt: vooralsnog niet zijn doorgegegaan. FC Emmen laat Jansen mogelijk alsnog transfervrij naar de Eerste Divisie-club vertrekken, terwijl in Rusland de markt nog even open is en de overgang van Promes naar Spartak Moskou slechts een kwestie van tijd lijkt. Ook in Amerika mogen ze nog wel even transfers doen, dus er zijn nog wel deals die nóg afgerond moeten worden.

Transfervrije spelers
In vrijwel dezelfde categorie als hierboven, maar dan spelers die hun contract ontbonden hebben en nog geen nieuwe club vonden. Diego Costa werd veelal aan clubs gelinkt, maar heeft nog nergens getekend. Lasse Schöne traint nog altijd mee bij Ajax op zoek naar een geschikte club, Nasser El Khayati vertrok uit de woestijn, werd gelinkt aan ADO Den Haag en kan nog ergens tekenen. Ook Keisuke Honda, Bojan Krkic, Aron Jóhannsson en Wilfried Bony kwamen de afgelopen maand op de markt. Gaan zij nog ergens tekenen?

Eredivisie