BREAKING! Ajax erkent fout en vergat Haller zelf in te schrijven

4 februari 2021, 11:44

Ajax gaat door het stof. De Amsterdammers zijn zelf vergeten om topaankoop Sébastien Haller in te schrijven voor de Europa League. De naam van de duurste aankoop aller tijden ontbrak op de spelerslijst die Ajax woensdag doorgaf aan de KNVB, die op zijn beurt de lijst moest checken en doorgeeft aan de UEFA. Ajax geeft aan de NOS toe dat het zelf de mist in is gegaan.

De fout rond de inschrijving ligt bij Ajax zelf, erkent de club in gesprek met de NOS. De club onderzoekt nu alle mogelijkheden om de fout nog recht te zetten, maar de kans is niet groot dat die pogingen kans van slagen hebben. Overigens staat de andere winteraanwinst, Oussama Idrissi, wel op de lijst. Hij kan dus wel spelen in Europese wedstrijden. Voor alles en iedereen bij Ajax is het ontbreken van Haller op de lijst een drama van de bovenste plank. Met hem was Lille, dat bovenaan staat in Frankrijk, al een loodzware opgave in de Europa League geworden maar zonder de spits is het nog een stukje lastiger. Los daarvan is het voor een miljoenenbedrijf als Ajax uiteraard ook gigantisch gezichtsverlies.

In het verleden is het vaker gebeurd dat er spelers niet op de juiste wijze werden ingeschreven voor Europese competities, veelal werd er dan geen dispensatie verleend door de UEFA, maar was inschrijven pas op het eerst volgende moment mogelijk. Dat zou komende zomer zijn in het geval van Haller, die namens West Ham United dit seizoen niet Europees speelde en dus gewoon ingeschreven had mogen worden voor de Europa League. Haller werd deze winter voor 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United, mede met het oog op het restant in de Europa League.

Bekijk hier de spelerslijst die Ajax heeft ingediend voor de Europa League.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen