El Khayati keert terug bij ADO: "Voelt als thuiskomen"

6 februari 2021, 09:15   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 09:28

Nasser El Khayati is terug bij ADO Den Haag. De middenvelder die in Den Haag tussen 2017 en 2019 uitgroeide tot een ware revelatie, was al enige tijd transfervrij, wat al tot de nodige speculaties over een terugkeer leidde. Deze werd zaterdagochtend door de club bevestigd. "Het voelt als thuiskomen. Dit is en blijft mijn club", reageerde El Khayati zelf.

Gezien de zorgwekkende zeventiende plaats van ADO was een terugkeer niet de meest voor de hand liggende stap, erkende El Khayati op de website van de club. "In het verleden is gebleken dat spelers het liefst in goede tijden terugkeren bij hun oude club, maar ik vind dit juist een geschikt moment. Het is makkelijk om terug te keren als de club op een betere positie staat, maar ik hou van uitdagingen. De situatie van de club zorgt ervoor dat ik extra gebrand ben om de strijd aan te gaan en alles te geven voor lijfsbehoud." Hij vertelde bovendien de club ook na zijn vertrek altijd gevolgd te hebben en volledig fit te zijn. "Het is natuurlijk nog wel zaak om zo snel mogelijk weer ritme op te doen."

Ook Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart van ADO, reageerde op de transfer. "We zijn erg blij met de komst van Nasser en hopen dat hij ons kan helpen in ons gevecht voor behoud van het Eredivisieschap. We hopen dat hij mede het verschil kan maken in onze ploeg, zoals hij dat ook al deed in de periode tussen januari 2017 en augustus 2019. Hiermee willen we onze fans tevens laten zien dat we er alles aan doen om ADO Den Haag dit seizoen op het hoogste niveau te houden."

El Khayati stond bekend als een echte laatbloeier in het betaald voetbal. In 2015 - hij was toen 25 jaar oud - speelde hij bij amateurclub Kozakken Boys nadat een doorbraak bij clubs als PSV, FC Den Bosch en NAC Breda uitbleef. Hij vertrok vervolgens naar Engeland waar hij voor achtereenvolgend Burton Albion en Queens Park Rangers speelde. Bij QPR pikte ADO hem terug, waarna hij schitterde in de Eredivisie. In 2019 verruilde hij de Nederlandse competitie voor een avontuur in Qatar om nu, op 31-jarige leeftijd, weer terug te keren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen