Gisteren gemist: Ajax wint, PSV onderuit en Leeuwinnen halen uit

19 februari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 18 februari 2021, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 18 februari. 

Sterk Ajax slaat toe in de slotfase en verslaat defensief Lille OSC

Ajax heeft zichzelf op bezoek bij Lille OSC een uitstekende uitgangspositie verschaft. De gehavende Amsterdammers leken donderdagavond een onnodige 1-0 nederlaag te moeten incasseren, maar wonnen in de slotfase via een makkelijk gegeven pingel en goal van invaller Brian Brobbey alsnog met 1-2 van de verdedigend ingestelde Fransen. Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA.

Verdedigende fouten worden PSV fataal op bezoek bij Olympiakos

Defensieve fouten hebben ertoe geleid dat PSV donderdagavond tegen een ruime nederlaag bij Olympiakos Piraeus is aangelopen (4-2). Zowel bij de 3-2 als de 4-2 ging er veel mis in de verdediging van PSV, waardoor het volgende week een lastige opgave wordt om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Kantelpunt was het uitvallen van Olivier Boscagli, waarbij direct de 2-1 viel en door een fout van zijn vervanger Timo Baumgartl vervolgens ook de derde Griekse goal. 

Knappe comeback levert Bosz weinig op, zeges AS Roma

2 Peter Bosz heeft een bizarre Europa League-avond beleefd op bezoek bij Young Boys. Halverwege keken de Duitsers tegen een 3-0 (!) achterstand aan, die in de tweede helft razendsnel werd hersteld door Bayer Leverkusen. Een goed resultaat kwam er echter niet, want in de slotfase zorgde Siebatcheu voor de 4-3 zege van de Zwitsers, waardoor Bosz alleen een aardige uitgangspositie voor de return heeft. Verder wonnen onder andere [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380320/knappe-comeback-levert-bosz-weinig-op-zege-as-roma/,_blank,AS Roma], [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380319/fernandes-slacht-sociedad-spurs-voor-rust-klaar-met-wac/,_blank,Manchester United], [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380319/fernandes-slacht-sociedad-spurs-voor-rust-klaar-met-wac/,_blank,Tottenham Hotspur] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380332/napoli-krijgt-nieuwe-tik-te-verduren-met-verlies-bij-granada/,_blank,Granada (verrassend van Napoli)] donderdagavond. 

OranjeLeeuwinnen starten 2021 met ruime zege in België

De OranjeLeeuwinnen hebben de eerste zege van 2021 binnen. De ploeg van Sarina Wiegman kwam in de eerste interland van dit kalenderjaar alleraardigst voor de dag tegen België, dat met een 1-6 nederlaag niet eens mocht klagen. De voorbereiding op de Olympische Spelen komende zomer zijn tegen de nummer zeventien van de wereldranglijst dus uitstekend begonnen.

'Stengs ontbreekt bij AZ vanwege positieve coronatest'

Vervelend nieuws voor AZ: Calvin Stengs (22) heeft eerder deze week een positieve coronatest afgelegd. De smaakmaker van de Alkmaarders ontbrak deze week al op het trainingsveld en is na de test besmet bevonden. Achter zijn naam staat voor het duel met VVV-Venlo dan ook een groot vraagteken.

Coëfficiënten: Nederland loopt verder in op Rusland

De late comeback van Ajax tegen Lille van vanavond was ook goed voor de positie op de coëfficiëntenlijst. Nederland, nog altijd de nummer acht op de lijst, liep vanavond namelijk in op nummer zeven Rusland. FK Krasnodar, de enige Russische ploeg die in Europa overwinterde, verloor met 2-3 van Dinamo Zagreb.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen