'Houding van Feyenoord-selectie zorgt voor frictie bij werknemers'

20 februari 2021, 11:56

Het is onrustig bij Feyenoord: de spelersgroep in Rotterdam was niet blij dat het opnieuw loon moest inleveren. Het is nog niet eens zeker dat een dergelijk offer ook gedaan moet worden door de voltallige A-selectie. Dat levert weer onrust op bij de fans en de werknemers van de club.

Dat schrijft De Telegraaf in een reconstructie. 'Slechts een deel van de spelersgroep gaf aan geen loon te willen inleveren. Begin februari kwam de vraag of de spelers hiervoor wilden tekenen, daar kwamen meer positieve dan negatieve antwoorden op. Een aantal spelers gaf helemaal geen antwoord', schrijft de ochtendkrant over de situatie van het loonoffer – dat door de technische staf overigens unaniem werd aanvaard.

'Ook de werknemers in de fanshop, de coaches bij de jeugdopleiding, kortom iedereen die in dienst is bij de club, levert opnieuw een stuk salaris in', weet De Telegraaf. Daarom zorgt de houding van de spelers in de A-selectie juist voor frictie binnen de club. Feyenoord staat in het recht om een deel van het salaris in te houden vanwege de economische situatie, maar de spelers twijfelen daaraan.

'Zo'n zevenduizend supporters hebben aan het begin van dit seizoen aangegeven dat ze het geld van hun reeds betaalde seizoenkaart niet terug hoeven als de overheid publiek blijft verbieden bij de wedstrijden in het betaalde voetbal. Feyenoord vindt dat een genereus gebaar', aldus het dagblad, dat schrijft dat de Rotterdammers ook bij de resterende seizoenkaarthouders en zakelijke relaties zal aankloppen voor een financieel gebaar.

Dat de spelers voor de maanden februari, maart, april en mei toch een percentage van het loon moeten inleveren, lijkt dan een reële eis van de club. 'De directie van Feyenoord doet zelf uiteraard ook mee aan de maatregel.' De houding van de A-selectie helpt in elk geval niet mee in Rotterdam-Zuid. 

Lees ook: 'Feyenoord baalt van nieuw loonoffer door coronacrisis'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen