Spoorboekje: Europa League-voetbal met onder meer Ajax en PSV

25 februari 2021, 14:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 25 februari.

Specials

Tops en flops

Alle heenwedstrijden in de achtste finale van de Champions League zijn afgewerkt. De laatste vier duels leverden louter uitzeges op. Bayern München en Manchester City maakten de meeste indruk, terwijl Atlético Madrid en Lazio behoorlijk tegenvielen. Zoals na elke speelronde maakt FCUpdate.nl de balans op met de tops en flops.

Wedstrijden

Ajax - Lille OSC (18.55 uur) 

Een duel waar al de hele week naar uitgekeken wordt. Ajax kan vanavond een plek in de volgende ronde van de Europa League veiligstellen. De Amsterdammers wonnen vorige week met 2-1 bij de Fransen en zijn dus bij een gelijkspel al door. Voor Erik ten Hag kan dit de eerste keer worden dat hij zo ver komt in de Europa League, zijn Ajax werd vorig jaar nog uitgeschakeld tijdens deze fase van het toernooi door Getafe. Lille is nog steeds koploper van Frankrijk en won afgelopen weekend in de competitie.

PSV - Olympiakos Pireaus (21.00 uur)

Voor PSV ligt een zware klus te wachten. De Eindhovenaren verloren vorige week met 4-2 in Griekenland van Olympiakos, nu moeten ze minimaal tweemaal scoren om door te gaan naar de volgende ronde van de Europa League. Eén verbetering ten opzichte van vorige week: Mohamed Ihattaren heeft zich weer aangesloten bij de selectie. Met hem kan Roger Schmidt, in zijn eigen woorden, voor iets speciaals proberen te zorgen. Ook Mario Götze is inzetbaar. Hij scoorde twee keer tegen Vitesse afgelopen zondag.

Bayer 04 Leverkusen - BSC Young Boys (21.00 uur)

Peter Bosz was vorige week absoluut niet te spreken over zijn ploeg na het 4-3 verlies in Zwitserland. Zijn elftal oogde amateuristisch, vond de trainer zelf, en incasseerde binnen de eerste helft al drie tegentreffers. Uiteindelijk zat er nog een knappe comeback in, maar de nederlaag kon Die Werkself niet voorkomen. Young Boys maakte nog de 4-3. Leverkusen zal dus minimaal één keer moeten scoren om alsnog door te gaan naar de achtste finales van de Europa League.

Voetbal op tv

18.55 uur: Ajax - Lille, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Napoli - Granada, ESPN 4, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Arsenal - Benfica, ESPN, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: AC Milan - Rode Ster, ESPN 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Club Brugge - Dinamo Kiev, ESPN 5, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Bayer Leverkusen - Young Boys, ESPN, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: PSV - Olympiakos, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen