Schmidt verdedigt late wissels van PSV: "We hadden controle"

25 februari 2021, 23:56

Roger Schmidt wisselde donderdagavond pas nadat Olympiakos de doorslaggevende 2-1 had gemaakt. De Duitse oefenmeester staat normaal gesproken juist bekend om zijn vele wisselingen, maar in de Europa League koos hij voor een andere aanpak. Die keuze pakte uiteindelijk niet goed uit voor PSV, dat over twee wedstrijden zijn meerdere moest erkennen in de Grieken.

"De spelers zaten goed in de wedstrijd en ze werkten uitstekend samen", aldus Schmidt voor de camera van ESPN. "Natuurlijk waren ze wat vermoeid, maar desondanks hielden we de controle over de wedstrijd. Dat gold ook voor de verdediging. Voor mijn gevoel was het goed om de elf spelers zo lang mogelijk op het veld te laten staan. Dat is de reden dat ik pas laat heb gewisseld."

Ronald de Boer had in de studio van ESPN juist commentaar op die beslissing van de oefenmeester. "Dit was echt een heel zwak moment van Schmidt. Iedereen kon zien dat hij moest wisselen. Ik snap echt niet dat hij niet drie of vier keer wisselt rond de 75e minuut. Deze wedstrijd was het belangrijkste. Hij had alle pijlen op de Europa League moeten richten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen