Routinier Buffon denkt aan stoppen: "Niets is zeker in het leven"

3 maart 2021, 16:35

Het keepersleven van Gianluigi Buffon is eindig. De inmiddels 43-jarige doelman van Juventus heeft in een interview met The Guardian verteld dat hij uiterlijk in 2023 met pensioen wil. De goalie maakte in 1995 zijn debuut als profvoetballer en is bezig aan zijn zesentwintigste jaar onder de lat.

"Kijk, ik heb in mijn hoofd echt wel een laatste stopbord en dat is juni 2023", aldus de voormalig international van Italië. "Dat is voor mij echt het maximum. Maar het zou goed kunnen dat ik over vier maanden ga stoppen met spelen. Ik heb geleerd dat niets zeker is in het leven en had nooit gedacht dat ik zo lang zou doorgaan met voetballen."

Het afgelopen jaar zat Buffon vanwege de coronacrisis veel thuis en dat beviel hem goed. "Die eerste maand was prachtig. In het begin had ik veel meer tijd voor mezelf. Dat is iets dat mij in mijn hele leven nog niet was overkomen. Ik ben iemand die echt niets nodig heeft als ik thuis ben met mijn vrouw en mijn kinderen", vervolgde Buffon, die inmiddels wordt getraind door zijn goede vriend Andrea Pirlo.

"Mijn vriendschap met Pirlo gaat heel ver terug. Ik leerde hem en Gennaro Gattuso kennen in 1993. We hebben samen geweldige dingen gezien en meegemaakt. Bijvoorbeeld het winnen van het WK in 2006 in Duitsland. Dat zorgt voor een bijzondere band, die nooit meer kan worden verbroken. Een vriendschap kun je echter niet beoordelen op het winnen van prijzen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen