Cambuur verslaat Telstar en dendert door richting titel

5 maart 2021 – SC Cambuur heeft de druk in de titelrace weer even bij nummer twee De Graafschap neergelegd. Waar de concurrent zondag pas in actie komt, won de ploeg uit Leeuwarden vrijdagavond met 3-1 van Telstar. Daarmee ligt de ploeg nog altijd op kampioenskoers en is het gat met De Graafschap voor even vergroot tot negen punten.

Cambuur verslaat Telstar en dendert door richting titel

"Dit is de makkelijkste wedstrijd van het seizoen", zei Telstar-trainer Andries Jonker voorafgaand aan de wedstrijd tegen Cambuur. "Wij gaan op bezoek bij de koploper, de grote titelfavoriet en de club met het geld. Wij hebben niets te verliezen." Daarmee leek hij de druk bij de thuisploeg te willen leggen, al bleek Cambuur daar al snel niet bepaald gevoelig voor. Binnen no time stond het al met 0-2 voor, door een kopbal van Robin Maulun en een stiftje van Robert Muhren. 

Kort voor het einde van de eerste helft deed Rashaan Fernandes nog iets terug namens de bezoekers. Zo gingen de ploegen rusten met een 2-1 tussenstand op het scorebord en leek de wedstrijd nog niet gespeeld. Zo'n tien minuten na rust bracht Jarchinio Antonia Cambuur echter weer op een comfortabele marge van twee doelpunten. De 3-1 voorsprong zou het vervolgens ook niet meer weggeven. Zo dendert de koploper van de Eerste Divisie door en kan het zondagavond rustig kijken wat concurrent De Graafschap in eigen huis doet tegen FC Eindhoven.

TOP Oss - Go Ahead Eagles 0-4
In de andere 21:00 uur-wedstrijd in de Eerste Divisie heeft Go Ahead Eagles een makkelijke avond beleefd tegen TOP Oss. Het won met liefst 0-4, een score waar het vooral in de tweede helft aan werkte. Pas in de 42e minuut kwam de ploeg via Jacob Mulenga op voorsprong, waarna het na rust pas echt uithaalde. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor Antoine Rabillard. De Fransman was goed voor twee treffers en bereidde ook de laatste treffer van Giannis-Foivos Botos voor. 

De ruime zege op TOP Oss was een goed antwoord op de monsterscore die concurrent NEC eerder op de avond neerzette op bezoek bij Helmond Sport. De Nijmegenaren kwamen daarmee in punten gelijk met Go Ahead Eagles, maar dat verschil werd weer vergroot tot drie. De ploeg van Kees van Wonderen staat vijfde met 53 punten, evenveel als nummers drie en vier NAC en Almere City. TOP Oss blijft de nummer achttien van de Eredivisie. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd