Hake: "Over de tweede helft kan ik alleen maar boos worden"

7 maart 2021 – Dat FC Utrecht een omstreden penalty nodig had om te winnen bij RKC Waalwijk, zint René Hake allerminst. De trainer was uiteraard blij met het cadeautje in blessuretijd, maar niet met het spel van zijn ploeg in de tweede helft.

Hake: "Over de tweede helft kan ik alleen maar boos worden"

Utrecht won met 1-2 door een late rake penalty van Sander van de Streek. Het zorgde voor opluchting bij Hake. "Als we het over de tweede helft moeten hebben kan ik alleen maar boos worden", reageert de trainer bij RTV Utrecht. "We spelen een goede eerste helft waarin we nalaten om al 3-0 te maken en in de tweede helft is het andersom en kunnen we zomaar drie goals tegen krijgen."

Waarom het minder ging, weet de trainer wel. Hij zag dat de taken niet meer goed werden uitgevoerd. "In de tweede helft hebben we geen druk meer op de bal, waarna de aannames, passes en keuzes niet meer goed zijn. Het was niet zo dat RKC anders was gaan spelen, maar we winnen geen duels meer. Ik vind het onbegrijpelijk dat we dit toelaten."

Goudhaantje Van de Streek benutte in blessuretijd een penalty en stelde daarmee de zege veilig. "Ja, ik was wel zeker van mijn zaak", zei de doelpuntenmaker. "Dat kun je achteraf makkelijk zeggen. Nee, ik wachtte op de keeper en schoot hem in de andere hoek. Bij Cambuur speelde ik met Erik Bakker. Die heeft in die tijd nog nooit gemist. Hij wachtte ook altijd op de keeper. Van hem heb ik het afgekeken."

gerelateerd