Young Boys-trainer Seoane ziet Ajax als ideaal 'voorbeeld'

9 maart 2021 – Young Boys-trainer Gerardo Seoane (42) heeft de loftrompet gestoken over opponent Ajax. De koploper van Zwitserland moet de Amsterdammers als een voorbeeld zien, zo vindt de oefenmeester. "We kunnen Ajax zien als een rolmodel voor het hele Zwitserse voetbal."

Young Boys-trainer Seoane ziet Ajax als ideaal 'voorbeeld'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat zei hij een in voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Ajax in de Europa League tegenover Blick. "In Nederland wordt er alles aan gedaan om de talenten door te laten stromen naar het eerste team. Die talenten worden gebruikt om de toekomst van de club te garanderen", aldus Seoane, die sinds 2018 de eindverantwoordelijke is van Young Boys en ook jeugd een kans wil geven. 

Ondanks dat hij met zijn club Bayer Leverkusen uitschakelde, is Ajax favoriet voor het tweeluik in de Europa League – stelt Seoane. "Iedereen moet een optimale prestatie leveren. Tegen Bayer Leverkusen hadden we namelijk vier slechte helften, dat we kunnen we ons tegen Ajax niet permitteren", bleef de oefenmeester kritisch op het eigen optreden van de Zwitsers.

Daarbij moet de coach het wel stellen zonder eerste keeper David von Ballmoos, die geblesseerd is. Hij bevestigde dat Guillaume Faivre (34) diens vervanger wordt. "Zonde, want David heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt de laatste tijd. Anderzijds hebben we met Guillaume een ervaren man achter de hand, met veel bagage die er direct zal staan. Alleen hij mist wat wedstrijdritme."

Reacties

UEFA Europa League

gerelateerd