UEFA eist van speelsteden dat er fans welkom zijn

16 maart 2021, 14:40

Een Europees kampioenschap zonder fans in het stadion lijkt vrijwel uitgesloten. De UEFA heeft dinsdag namelijk aangekondigd dat landen waar er geen toeschouwers welkom zijn bij de EK-duels, zullen worden afgestoten als gastheer. Voor voorzitter Aleksander Ceferin zijn wedstrijden zonder fans namelijk 'ondenkbaar'.

Dat heeft Ceferin verteld tegenover Sky Sports. "In het ideale scenario voetballen we in twaalf landen, maar als dat niet mogelijk is met supporters, dan spelen we in tien of elf landen", lichtte de preses het standpunt toe. Begin april moet er al duidelijkheid worden gegeven in hoeverre en hoeveel toeschouwers er bij de EK-duels kunnen zijn. Ook moet er een back-up-plan worden aangeleverd door de onderkomens.

"Het is in elk geval géén optie om wedstrijden zonder fans in het stadion te spelen", was Ceferin duidelijk. De Johan Cruijff ArenA is een van de twaalf onderkomens voor het EK van de komende zomer. Nederland speelt de drie groepsduels in Amsterdam, waar later ook nog een achtste finale wordt gehouden. Als de Nederlandse regelgeving wat de fans bij voetbalduels streng blijft, kan er dus alsnog een streep gaan door die potjes.

Lees ook: Gijs de Jong ziet grotendeels volle stadions bij EK 2021

Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Dublin (Ierland), Rome (Italië), Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje) zijn de andere gaststeden voor het uitgestelde EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen