Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Ziyech helpt Chelsea aan kwartfinaleplaats ten koste van Atlético

17 maart 2021 – Chelsea heeft zich als een van de laatste twee ploegen gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Champions League. Net als in Madrid won het ook thuis met 2-0 van Atlético. De score werd geopend door uitgerekend de flink bekritiseerde Hakim Ziyech, waarna invaller Emerson laat in de wedstrijd de voorsprong verdubbelde.

Ziyech helpt Chelsea aan kwartfinaleplaats ten koste van Atlético

Trainer Thomas Tuchel toonde zijn vertrouwen in Ziyech door hem in de belangrijke return tegen Atlético Madrid opnieuw in de basis te zetten. Dat terwijl de Engelse pers niet mals was na het optreden van de oud-Ajacied tegen Leeds United (0-0) afgelopen zaterdag. Zo schreef Sports Illustrated dat de Marokkaan 'veel meer moet doen om aanspraak te maken op een basisplaats'. Dat advies leek Ziyech ter harte genomen te hebben.

Het was de 34e minuut toen Ziyech toesloeg, al hadden zijn Duitse metgezellen in de voorhoede ook een belangrijk aandeel in het doelpunt. Het was Kai Havertz die de bal goed meenam en landgenoot Timo Werner de diepte in stuurde. Op snelheid hield de spits het overzicht en zo zag hij dat Ziyech mee was gekomen en op rechts alle ruimte had. Hij gaf de bal op maat, waarna de voormalig Eredivisie-speler Chelsea de bal beheerst onder doelman Jan Oblak langs schoot: 1-0.

Het was een belangrijke voorsprong, want de missie werd er voor Atlético niet makkelijker op. Nadat de Madrilenen in eigen huis ook al met 0-1 onderuit gingen, móésten ze nu twee keer scoren om de kwartfinale nog te bereiken. Des te vreemder was het daarom dat Diego Simeone spits Luis Suárez al binnen een uur naar de kant haalde. De Uruguayaan was in La Liga al goed voor achttien treffers, maar scoorde in de Champions League nog geen enkele keer. Na de uitschakeling van vanavond eindigt zijn Europese seizoen dan ook zonder doelpunten.

Naarmate de minuten wegtikten kwam Chelsea dichter en dichter bij de kwartfinale. De doelpunten bleven uit, al was Ziyech nog wel dicht bij een tweede. Hij haalde vanaf randje zestien hard uit met links, maar Jan Oblak hield met een uitstekende redding de schade beperkt. Meer dan dat zat er echter niet meer in, zeker toen Stefan Savic in de slotfase een wel heel zwaar bestrafte rode kaart ontving na een vermeende elleboogstoot op Antonio Rüdiger. Met tien man incasseerde Atlético in de absolute slotfase ook nog de tweede tegentreffer. Met zijn eerste balcontact bracht invaller Emerson de eindstand op 2-0.

UEFA Champions League

gerelateerd