Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Ziyech na treffer: "Hier heb ik lang op moeten wachten"

17 maart 2021 – Een enorme last viel vanavond van de schouders van Hakim Ziyech toen hij namens Chelsea de openingstreffer maakte tegen Atlético Madrid. De oud-Ajacied werd de afgelopen periode flink bekritiseerd en scoorde tot vanavond nog geen enkel doelpunt op Stamford Bridge. Na afloop was Ziyech dan ook opgelucht.

Ziyech na treffer: "Hier heb ik lang op moeten wachten"

"Het was een heel belangrijke goal en daar heb ik lang op moeten wachten", liet hij na de wedstrijd optekenen door BT Sport. "Dan was het ook nog mijn eerste treffer op Stamford Bridge." De goal kon hij binnen schieten na goed voorbereidend werk van Timo Werner, die op snelheid weg was en goed het overzicht hield. "Het is altijd lekker om de eerste goal te maken. De pass van Timo was uitstekend en ik werkte goed af", aldus Ziyech.

Ook over de wedstrijd zelf was hij tevreden. Chelsea won met 0-2, waardoor het zich mag melden in de kwartfinale van de Champions League. "We hadden het af en toe wat lastig, maar we controleerden het grootste deel van de wedstrijd. Atlético heeft niet veel kansen gecreëerd. We kunnen blij zijn met dit optreden. Hopelijk krijgen we een mooie tegenstander bij de laatste acht."

Aanstaande vrijdag worden de kwartfinale-affiches bekend. Naast Chelsea gaan Bayern München, Manchester City, Real Madrid, FC Porto, Borussia Dortmund, Liverpool en Paris Saint-Germain de koker in. 

UEFA Champions League

gerelateerd