Assistent Pot: "Berghuis een moeilijke jongen, maar een winnaar"

22 maart 2021, 21:04

Het was afgelopen weekend onrustig bij Feyenoord, dat in eigen huis niet won van FC Emmen (1-1). De Rotterdammers baarden daarnaast opzien door de manier waarop de ploeg speelde tegen de laagvlieger. Trainer Dick Advocaat verweet zijn ploeg dat het niet goed druk zette. Assistent Cor Pot ging er maandag dieper op in bij Voetbal International.

De 69-jarige assistent sloot zich aan bij de woorden van Advocaat. Hij benadrukte tevens dat aanvoerder Steven Berghuis er met kop en schouders bovenuit steekt. "Hij is de beste speler, veruit", zegt Pot bij Voetbal International. Hij beseft dat het gedrag van Berghuis desondanks vaak onderwerp van gesprek is. "Het is wel een moeilijke jongen. Heel wisselvallig, maar hij is wel een winnaar. Een echte winnaar. Er zijn toch spelers bij die daar niet tegen opgewassen zijn. Die hebben daar moeite mee. Die kunnen of willen niets zeggen. Af en toen kan je weleens zeggen: joh, doe even een beetje rustig", zei Pot.

De assistent is op zich positief over de selectie van Feyenoord, maar zou liever zijn dat de spelers elkaar af en toe wat vaker kritiek gaven. "Het is een prima groep, alleen ze zouden wat mondiger mogen zijn naar elkaar toe. Dat vind ik wel een verwijt dat je kunt maken naar de spelersgroep."

Lees ookEverse vindt Berghuis niet geschikt als aanvoerder

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen