Excelsior kan play-offs vergeten na nieuwe blamage

28 maart 2021 – Excelsior lijkt uitgeschakeld in de race om de play-offs. De Rotterdamse middenmoter blameerde zich in eigen huis tegen Helmond Sport (0-2), waardoor het opnieuw averij opliep. De ploeg van Marinus Dijkhuizen is dit seizoen met afstand uitgegroeid tot de meest wisselvallige ploegen van de Keuken Kampioen Divisie.

Excelsior kan play-offs vergeten na nieuwe blamage

Ondanks het vallen en opstaan mocht Excelsior de laatste weken nog altijd stiekem dromen van een seizoenstoetje, in de vorm van play-offs aan het einde van de rit. De Rotterdamse formatie bewees tegen Helmond Sport echter het tegendeel, door de vijftiende nederlaag van het seizoen te incasseren. Daardoor blijven de Kralingers steken op de tiende plaats. De bovenste twee ploegen promoveren rechtstreeks, terwijl de rest van de top acht deelneemt aan de play-offs. Het gat met nummer acht Roda JC bedraagt, met nog een wedstrijd meer gespeeld, inmiddels acht punten.

Ook de periodetitel lijkt door de zeperd tegen de Brabanders een lastige klus te worden voor de ploeg die in 2019 degradeerde uit de Keuken Kampioen Divisie. Dean van der Sluys was daar uiteindelijk de hoofdschuldige van. De linksachter van Helmond Sport dook na een krap uur spelen vrij op in de zestien, waarna hij de bal keurig tegen de touwen plaatste. Met een fraaie lob verzekerde Jordy Thomassen zijn ploeg van de drie punten, terwijl Arno Van Keilegom via binnenkant paal voor de uiteindelijke 0-3 zorgde.

Daarmee bezorgden zij Helmond uiteindelijk drie punten en de elfde plaats, slechts één punt achter op Excelsior. De Brabanders boekten tevens de tweede zege op rij en zijn daarmee uitstekend op weg in de laatste periode.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd