PSG haalt opgelucht adem na krankzinnige ontsnapping

18 april 2021 – Paris Saint-Germain heeft zondag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Lille. In een wedstrijd met een knotsgekke slotfase boekten de Parijzenaars een 3-2 zege op Saint-Étienne. Mauro Icardi bleek diep in blessuretijd de reddende engel.

PSG haalt opgelucht adem na krankzinnige ontsnapping

Paris Saint-Germain zag concurrent Lille zaterdag dure punten liggen tegen Montpellier. De club van Nederlandse verdediger Sven Botman bleef tegen de middenmoter steken op een 1-1 gelijkspel. Daardoor zou PSG bij een zege op Saint-Étienne de koploper tot één punt naderen. De punten werden binnengehaald, maar vraag niet hoe.

Bij de ontmoeting tussen PSG en Saint-Étienne zat het venijn in de staart. Na 77 doelpuntloze minuten brak Denis Bouanga namens de bezoekers de ban. Het doelpunt van de middenvelder werd vrijwel direct ongedaan gemaakt door Kylian Mbappé, die drie minuten voor tijd vanaf de strafschopstip ook de 2-1 maakte. De buit leek binnen, maar in blessuretijd ging het alsnog bijna mis.

PSG, met Mitchel Bakker de hele wedstrijd binnen de lijnen, kreeg twee minuten na het ingaan van de blessuretijd de 2-2 van Romain Hamouma om de oren. Puntenverlies leek onvermijdelijk, maar de Parijzenaars toonden andermaal veerkracht. Het was Icardi die vlak voor het laatste fluitsignaal de krankzinnige slotfase compleet maakte door de 3-2 binnen te koppen.

De club van trainer Mauricio Pochettino heeft door de zege koploper Lille tot één punt genaderd en staat nu vier punten voor op nummer drie AC Milan en vijf punten op nummer vier Olympique Lyon. De clubs uit Monaco en Lyon komen later op de zondag nog wel in actie.

Ligue 1

gerelateerd