Sassuolo-trainer wil niet spelen tegen Milan: "Zo boos ben ik"

20 april 2021 – Als het aan Sassuolo-trainer Roberto De Zerbi ligt, speelt zijn formatie woensdag niet tegen AC Milan in de Serie A. De trainer wil dat de wedstrijd niet doorgaat vanwege de plannen van Milan om deel te nemen aan de Super League.

Sassuolo-trainer wil niet spelen tegen Milan: "Zo boos ben ik"

Woensdag staan Milan en Sassuolo tegenover elkaar in het San Siro. De Zerbi heeft door de recente ontwikkelingen helemaal geen zin meer in die wedstrijd. "Ik zie het niet zitten om tegen Milan te spelen, omdat zij één van de drie Italiaanse clubs zijn die de Super League in willen. Maar als de club wil dat ik toch ga, dan zit ik natuurlijk wel op de bank. Ik ben zo boos vanwege dit initiatief dat ik gister een halfuur met mijn spelers erover gepraat heb. Voetbal hoort van iedereen te zijn. Zij pakken dingen van anderen af."

De Zerbi weet dat de deelnemers aan de Super League financieel erg goede zaken gaan doen. De twaalf clubs lieten al weten dat ze hard geraakt zijn door de coronacrisis en met dit initiatief de situatie kunnen omdraaien. "Als deze clubs zoveel schulden hebben, moeten ze bij zichzelf te rade gaan hoe dat komt. Kleinere clubs kunnen er niet voor opdraaien dat zij verliezen draaien."

Hij benadrukt tevens dat het cruciaal is voor het voetbal dat iedereen tegen elkaar kan spelen. "Spelers van kleine clubs dromen ervan om de grootste teams te spelen in de grootste stadions. Je kunt hen niet het slachtoffer laten zijn. Dit is helemaal fout. Ik ben zo boos. De hele voetbalhistorie en het sentiment wordt aangetast."

Serie A

gerelateerd