Topclubsloper AZ naar Ajax: "Veel overeenkomsten"

23 april 2021 – AZ gaat komende zondag op bezoek bij Ajax, dat moet vrezen voor het machtsvertoon van de Alkmaarders in topduels. Alleen de Amsterdammers bleven dit seizoen bespaard van een nederlaag tegen AZ in onderlinge topwedstrijden. Trainer Pascal Jansen verwacht een mooie wedstrijd, vooral omdat beide ploegen soortgelijke trekjes vertonen.

Topclubsloper AZ naar Ajax: "Veel overeenkomsten"

"Zij nemen ook veel risico met de mensen op de vleugels die veel ruimte weggeven. In onze spelopvatting zijn veel overeenkomsten te zien", liet het Algemeen Dagblad optekenen uit de mond van Jansen. Toch waren de Amsterdammers dit seizoen al twee keer te sterk: in de competitie én de KNVB beker. "Met name in de tweede wedstrijd voor de competitie werden we op bepaalde momenten afgetroefd", herinnert Jansen zich.

De oefenmeester weet dat het tegen de koploper om de details gaat. "We moeten de fouten echt beperkt houden tegen Ajax want dat kan ons fataal worden. Ik heb die wedstrijd nog eens goed teruggekeken en we waren toen echt niet onszelf. We zijn als team nu veel verder. Ik verwacht dat we nu tot betere prestaties in staat zijn."

Jansen is met AZ nog altijd op jacht naar de tweede plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben tot dusverre 61 punten verzameld, evenveel als nummer twee PSV. AZ beschikt echter over een minder doelsaldo, waardoor het in ieder geval alle wedstrijden met een ruime marge moet zien te winnen. Naast de ontmoeting met AZ treft AZ ook nog RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, FC Groningen en Heracles Almelo.

AZ werkt met een vrijwel volledig fitte selectie toe naar een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De Alkmaarders kunnen niet beschikken over de lang geblesseerde Pantelis Hatzidiakos, terwijl ook Jordy Clasie een vraagteken is. 

Eredivisie

gerelateerd