Ceferin: "Iedereen moet de consequenties aanvaarden"

25 april 2021 – Aleksander Ceferin is van plan de betrokkenen bij de Super League hard aan te pakken. De voorzitter van de UEFA is vooral erg boos op Juventus, Real Madrid en FC Barcelona. Die clubs hebben namelijk nog altijd geen afstand gedaan van de nieuwe competitie en dat zit Ceferin niet lekker. Daarom sluit hij niet uit dat er clubs zwaar gestraft gaan worden.

Ceferin: "Iedereen moet de consequenties aanvaarden"

"De betreffende clubs kunnen alleen zichzelf de schuld geven", vertelt Ceferin in gesprek met The Daily Mail. "Het is niet goed wat ze hebben gedaan en de komende dagen zullen we bekijken wat we daartegen moeten doen. "Iedereen moet de consequenties aanvaarden voor wat er is gebeurd en de verantwoordeling moeten afleggen. We kunnen niet doen alsof er niets gebeurd is."

De Sloveen is wel coulant richting de Engelse clubs, die zich vrijwel meteen terugtrokken uit de Super League. Juventus, Real en Barcelona krijgen het wel te verduren. "De Engelse clubs gaven snel toe een fout te hebben gemaakt en zijn er uitgestapt. Daar is moed voor nodig", aldus Ceferin. "Er zijn ook clubs die denken dat de aarde plat is en dat de Super League nog steeds bestaat."

In de Super League zouden Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, AC Milan, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid een onderlinge competitie spelen in plaats van de Champions League. Door veel kritiek ging de stekker al snel uit het plan, maar er lijken dus toch nog sancties te komen voor de betrokken clubs.

Eredivisie

gerelateerd