Hattrickheld De Leeuw: "We willen nog een plekje stijgen"

25 april 2021 – Door een hattrick van Michael de Leeuw droeg FC Emmen de zeventiende plaats over aan VVV-Venlo. De ploeg van trainer Dick Lukkien won met 3-1 van Heracles Almelo en blijft jagen op nog een jaar in de Eredivisie. De Leeuw is blij met de goede prestaties van Emmen, maar weet tegelijkertijd ook dat hij en zijn ploeggenoten er zeker nog niet zijn.

Hattrickheld De Leeuw: "We willen nog een plekje stijgen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Dit is echt heel mooi", opperde De Leeuw na afloop voor de camera van ESPN. In de slotfase maakte hij de bevrijdende 2-1 en 3-1. "Wij moesten winnen en kregen knullig de 1-1 tegen. Daarna kreeg ik een diepe bal en hoorde Paul Gladon roepen dat ik alleen moest gaan. Dat doelpunt ga ik nog wel een paar keer terugkijken. Het is echt lekker dat ik er drie heb gemaakt."

De aanvoerder van Emmen gaf ook aan dat hij het de afgelopen maanden lastig had. De fans spelen volgens hem dan ook een belangrijke rol in de wederopstanding van de club uit Drenthe. ""De supporters zijn altijd achter ons blijven staan. Ik moet eerlijk zeggen dat het ook wel moeilijk is geweest. Wij moeten blijven winnen om druk op RKC Waalwijk en Willem II te houden. Dan kunnen we nog voor een veilige plaats gaan."

"Er zijn voor ons nog vier finales en we zijn er nog niet. We willen nog een plekje stijgen. Als je ziet waar we vandaag komen, mogen we heel trots zijn. Maar we zijn er zeker nog niet", weet De Leeuw, die volgende week met Emmen op bezoek gaat bij koploper Ajax. "Nu gaan we weer door naar volgende week. Ajax uit wordt ook weer een interessante wedstrijd", sloot de uitblinker lachend af.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd